Respect voor dieren

zaterdag 3 september 2011

Bill Clinton v e g a n i s t !


Bill Clinton 

v e g a n i s t !

4 opmerkingen:

  1. Op internet is dit een aardig groot verhaal onder dierenvrienden en je ziet het de laatste tijd dus aardig vaak voorbij komen. Een plantaardig dieet is achter niet hetzelfde als veganist zijn.

    Veganist-zijn gaat namelijk verder dan het eetpatroon. Leer, wol, zijde, producten die niet op dieren getest zijn, enz. zijn allemaal onderdelen die iemand tot veganist maken of niet.

    Hoewel het natuurlijk echt fantastisch is dat Clinton niet alleen een plantaardig dieet volgt, maar dit [en de positieve gevolgen hiervan] ook overal verkondigt... veganist is 'ie [helaas] niet ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In elk geval heeft hij geleerd vleselijke begeerten te weerstaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Henk van Hillegom3 september 2011 om 19:09

    Een van de grote verdiensten van Clintons overstap is dat het veganisme hier geplaatst wordt in het kader van GEZONDHEID.

    Dat moet de Partij voor de Volksgezondheid aanspreken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het beter om vegetariër en het liefst veganist te worden uit mededogen met dieren in plaats van uit bezorgdheid om je eigen gezondheid. Ik eet veganistisch, ben tegen dierproeven en koop geen leer, zijde of bont, maar als koukleum vind ik het moeilijk om helemaal zonder wol te leven. Je kunt wel een warme, gewatteerde jas kopen, maar de kleren die je daaronder draagt, zijn meestal warmer als er wol in zit. Omdat ik weet hoe slecht er vaak met schapen wordt omgegaan, zou ik liever geen wol dragen. Maar als je je huis extra verwarmt, wordt de milieubeweging kwaad. Dit is dus ook een geschilpunt tussen de milieubeweging en de dierenrechtenbeweging, waarover elders op dit blog eveneens is geschreven.

    BeantwoordenVerwijderen