Kinderen zijn moeilijke eters.
Ik vind dat begrijpelijk: het is het enige machtsmiddel dat ze hebben tegenover de overmacht van de ouders. Door eten te weigeren, BEN je iemand. Eindelijk.
Ik heb echter nooit begrepen waarom kinderen voedsel altijd krijgen aangeboden als 'lekker'. Naar mijn mening zou je 'lekker' moeten reserveren voor het toetje, voor snoep, e.d.
Maar nu net niet voor gezond en voedzaam. Eten is nl. geen luxe, wat 'lekker' doorgaans wel is. Door alles maar 'lekker' te noemen, raken kinderen helemaal de weg kwijt.
Wij hebben voor de boterham maar weer eens iets anders in huis gehaald. Het product heet Speculoos. Op het etiket lees ik o.a. de volgende aanprijzingen:
* rijk aan omega 3
* bevat goede onverzadigde vetten
* zonder kunstmatige kleurstoffen
* zonder kunstmatige smaakstoffen
Ik draai het potje rond en vind nog een heleboel informatie over deze pasta. In het Nederlands en in het Frans. Maar één ding kan ik maar niet vinden: 'l e k k e r'.
Wijze fabrikant.
Komt uit.........Lembeke.
Een wijze Belg dus.
lekker hoor, die speculoos-pasta van lotus ! en calorierijk!
BeantwoordenVerwijderenheb heel onlangs vernomen dat de Nederlandse (zoet) en Belgische (zuriger) mayonaise ook van elkaar verschillen (eet geen van beide, ben vegan)