Respect voor dieren

zondag 17 juli 2011

Cheetah in de dierentuin (door Philip)

Wilde dieren horen niet thuis in een dierentuin, zij horen thuis in de wilde natuur. Maar laat nu net deze natuur overwoekerd worden door een andere diersoort, ze noemen zich mensen en ze hebben het lef om zich intelligent te noemen.
Intelligente mensen leven samen in symbiose met de natuur om hun heen. Deze zgn intelligente mensen zijn de parasieten geworden, ze nemen maar geven niets meer terug. Dus soorten blijven verdwijnen, enerzijds omdat de omgevingsruimte van deze diersoorten inkrimpt, anderzijds door het massaal jagen op deze diersoorten voor de fun.

Dan komen de dierentuinen te pas, waarbij diersoorten moeten leven in een hokje van 10/10 meter, terwijl hun natuurlijke biotoop hun de vrijheid gaf om te leven op een stuk land van een paar vierkante km.
Waarbij de dieren dan worden bekeken door vele bezoekers zoals een rariteitenshow. Waarbij ze shows gaan opvoeren, of fokprogramma's op poten gaan zetten, zodat de soort kan terug uitgezet worden in het wild.

Hoe hypocriet is men dan niet, men neemt die dieren hun biotoop af, gaat dan fokprogramma's in het leven roepen om die diersoorten weer uit te gaan zetten. Waar worden ze uitgezet? Hun biotoop is vernield door zgn intelligente mensen.

Enkele tijd geleden nog een nieuwsbericht in de krant: Vlaamse bever doodgereden in Nederland. Deze bever was enkele uren er voor pas uitgezet.

Of de cheetah's, die op het randje van uitsterven staan; gaan ze fokprogramma’s voor op poten zetten, maar wat blijkt nu: de genetische diversiteit neemt zienderogen af.
Dus omdat ze nagenoeg volledig genetisch verwant zijn, wat meestal zo is met dierentuinendieren, haalt de soort het in het wild niet meer.

De meeste dierentuindieren zijn genetisch verwant aan elkaar, dat komt nu eenmaal door fokprogramma’s, waarbij vrouwtjes of mannetjes worden uitgeleend aan een andere dierentuin.

Dierentuinen en hun zgn uitzetprocedures en fokprogramma's zijn hypocriet.

***
Commentaar (BW):
Er zijn uiteraard volop cheetahs in ons land (evenals in dierentuinen onmiddellijk over de grens).
Tot zelfs de kleinste dierentuin van ons land, Amersfoort, 10 ha, heeft een hokje voor 1 cheetah.
Geen medelijden.

2 opmerkingen:

  1. Wilde dieren horen in de wildernis en niet in de zoo van Antwerpen of zo hé!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben Anoniem van hierboven of onder mij.
    Ik hou van wilde dieren het is dan ook leuk dat we voor P.O een dier moeten tekenen samengevoegd door delen van verschillende dieren. ;D

    BeantwoordenVerwijderen