Respect voor dieren

zaterdag 2 juli 2011

Beatrix (hors catégorie)

Over de koningin mogen we geen persoonlijke dingen weten. We zouden anders wel eens kunnen gaan denken dat ze een gewoon mens is. En dat is natuurlijk niet zo. Zij is hors catégorie.
Dus blijven we een beetje gissen, bijv. over haar lengte. Ik vond dit in gewoonlijk betrouwbare bron ('The Royal Forums'):

Last week when I was at the reception in Colon Theatre I tried to compare myself with them to know how tall they are.
.
*I think the Queen is between 1,63 and 1.66 m.

*Maxima is around 1,70 m. I thought she was taller but she was just a bit taller than me and I am 1,66.

*WA is as tall as my husband and he is 1,93 m. 

Aannemende dat deze schattingen correct zijn, valt de geringe lengte van Beatrix op. Lengte wordt wel in verband gebracht met de kwaliteit van de voeding. 
Beatrix (1938) heeft weliswaar WO II meegemaakt - hoog en droog in Canada ! - maar zeker geen hongerwinter! 

Net als bijv. Sarkozy vindt zij haar geringe lengte vervelend. Sarkozy draagt altijd hoge hakken. en wil niet gefotografeerd worden naast lange(re) mensen.

Beatrix draagt natuurlijk ook hakken maar daarnaast zoekt zij haar heil in hoeden. Recent zag ik weer een foto van haar met een hoed model-taart. Ik zal het wel mis hebben maar ik veronderstel dat een hoed eerder een drukkend effect heeft dan een verlengend. Misschien is het wel functioneel op foto's.

In Kleren voor de Elite schrijft Dieuwke Grijpma dat Beatrix zo'n 30 hoeden per jaar koopt. Ze zal ook wel eens wat weg moeten doen. Op Marktplaats?


2 opmerkingen:

  1. Vandaag las ik in "Trouw" dat lange mensen, en in het bijzonder vrouwen, een grotere kans op kanker hebben. Het van nature aanwezige groeihormoon heeft een ongunstige invloed op de cellen. Het is niet zo dat lange volkeren vaker kanker krijgen dan kleine volkeren, maar lange mensen binnen hetzelfde volk hebben een verhoogd risico op kanker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze wil in ieder geval altijd groter lijken dan ze is, zowel letterlijk als figuurlijk. Letterlijk door haar kapsel belachelijk te touperen en/of rare hoedjes te dragen ( en dan zeggen ze iets van hoofddoeken, dit is net zo erg) en altijd op hakken te lopen. Figuurlijk door anno 2017 uitsluitend vanwege afkomst een rol te willen spelen die thuishoort in sprookjesboeken. Rare wereld en rare mensen.

    BeantwoordenVerwijderen