Respect voor dieren

zondag 10 juli 2011

Stierenvechten

Het Comité Antistierenvechten (CAS) was de enige dierenorganisatie die vandaag in het Amsterdamse Bos meedeed aan een fondsenwervingsactie. Ze haalde daarmee ruim € 300 op. Daarvoor had ze iemand bereid gevonden zes kilometer hard te lopen. Bedoeling is dat volgend jaar meer mensen hieraan meedoen. De beperking is echter dat voor (of: door) iedere loper (minimaal) € 300 gestort moet worden, in de kas van het doel waarvoor hij of zij loopt, in dit geval dus het Comité Antistierenvechten.

Het werven van leden of donateurs is een beetje passé. Wij hebben namelijk liever cash. Verenigingen worden nog zelden opgericht - de 'goede doelen' zijn vrijwel altijd stichtingen. 

Begunstigd door fraai zomerweer mag het evenement een succes genoemd worden. Er waren flink wat organisaties die meededen, met een of meer lopers, en ze hadden natuurlijk de nodige supporters meegebracht. De deelnemers waren joggers, geen wedstrijdlopers. Het geheel had een vriendelijke, ontspannen uitstraling. 

Dat het CAS een dierenorganisatie is kon je al van een afstand zien: niet alleen aan de shirts, maar vooral ook aan het feit dat er honden meegekomen waren.

Weinigen zullen erbij stilgestaan hebben maar voor de meeste deelnemers moet gegolden hebben dat het beste wat je van een hond kunt zeggen het feit is dat je er dierproeven mee kunt doen. Niet vreemd dus dat  er bijv. bij de lopers en hun aanhang voor het KWF, voor het WE, laat staan die van de Universiteit Maastricht (‘UM fights cancer’) geen hond te zien was.

Nochtans vindt vrijwel een ieder van ons stierenvechten weerzinwekkend. Maar dat is niet genoeg om er een eind aan te maken. Hoe vreemd het misschien ook moge klinken, vanuit Nederland beijvert het CAS zich, samen met buitenlandse zusterorganisaties, deze wrede exploitatie van stieren de wereld uit te helpen.
Door on line een donatie over te maken steun je dit werk: https://www.allegoededoelen.nl/externalMod.php?gd=167



Geen opmerkingen:

Een reactie posten