Respect voor dieren

vrijdag 8 juli 2011

Carnaval 2012: ‘Dierenvrienden’

In 2012 is het thema van het carnaval: ‘Dierenvrienden’. Daar verheug ik me nu al op: dat wordt een schitterende optocht. Voorop de praalwagens van de Dierenbescherming, de Faunabescherming, de Vogelbescherming en Wakker Dier.

Op de eerste wagen, die van de Dierenbescherming, showt Frank Dales met kantoorgenoten zijn afkeer van de dierenpolitie. Die hebben we helemaal niet nodig, er is al de landelijke Inspectiedienst van de Dierenbescherming, en waar moeten we met al die inbeslaggenomen dieren naartoe.

Op de tweede wagen de dansmariekes van de Faunabescherming. Zij beelden de stervende dieren uit in de Oostvaardersplassen. Ja mensen, dat lijkt zielig maar dat is het niet hoor. We dansen nu eenmaal allemaal een keer de horlepiep.

Op wagen drie doet de Vogelbescherming de Vogeltjesdans. Nu tegen de achtergrond van geweerschoten. Vrienden en vriendinnen, we gaan 100.000 ganzen afknallen! Maar geen paniek – er blijven er nog zat over.

Op de volgende wagen loopt Wakker Dier de polonaise. Voorop de boerinnekes Hanneke van Ormondt en Dafne van Ouwerkerk, en dan de boerenkielen van Sjoerd van de Wouw, Arthur Wiltink en Martijn Scheutjens.
De stoet gaat natuurlijk ook door het Brabantse Esch. Daar staat immers de Jofrahoeve waar de varkens het zò goed hebben dat ze zelfs een prijs van Wakker Dier binnenhaalden! Toegegeven, er waren een paar minpuntjes, maar een kniesoor die daarover valt: ingeklemde zeugen die stangbijten, een beer die stereotiep gedrag vertoont en een zeug met een voetgebrek. Kinderachtig van ‘Ongehoord ‘ om dat te fotograferen. 

De overheid heeft al laten weten mee te willen doen. Staatssecretaris Bleker met zijn Haagse dierenvrienden laat zien hoe mooi Nederland wordt zonder natuur. Aan de hand van het bekende thema: ‘Dag vogels, dag vissen, dag bijen, dag vlinders!’

Ook Ronald Bontrop, directeur van het BPRC in Rijswijk, heeft zich aangemeld. Hij komt met een praalwagen met proefdieren die zo blij zijn dat ze mogen bijdragen aan de enorme medische vooruitgang. Vrolijk buitelen de apen in een kooi!
Tuurlijk is er op de wagen ook een plaatsje voor Netty van Lookeren Campagne.

Het Dolfinarium uit Harderwijk is van de partij met een badkuip met daarin de orca Morgan.
En zo gaat dat maar door. Een onafzienbare stoet dierenvrienden. Wat wordt dat indrukwekkend allemaal. Wat een dierenliefde!  

3 opmerkingen:

  1. De Partij voor de Dieren zegt dat knaagdieren die wegens verwaarlozing door de Dierenbescherming in beslag zijn genomen aan eigenaren van slangen worden gegeven als levend voer voor reptielen. De PvdD wil terecht dat die knaagdieren normaal worden opgevangen.

    BeantwoordenVerwijderen