Respect voor dieren

maandag 16 mei 2011

PvdD: de milieupartij (1)

Nico Koffeman

De Partij voor de Dieren wordt de grootste milieupartij van Nederland, verwacht medeoprichter en senator Niko Koffeman. De partij kan zeker tien zetels halen.

‘Ik verwacht dat de omstandigheden zo veranderen dat we groter kunnen worden’, zegt Koffeman in een interview in deze krant. ‘Groter dan GroenLinks ja, maar ik weet niet of GroenLinks zo groot blijft als het is.’

Volgens Koffeman zullen nieuwe crises – vogelgriep of oplopende tekorten van graan, dat deels voor veevoer wordt gebruikt – voor een nieuw politiek landschap zorgen.

Hij schetst de PvdD, sinds de laatste verkiezingen met twee zetels in de Tweede Kamer, als een groene partij die ‘dieren’ in de naam heeft gekozen omdat dat meer stemmen zou opleveren.

‘Als we de Partij voor Natuur, Mens en Milieu zouden heten, hadden we niet in de Tweede Kamer gezeten’, zegt de voormalige reclameman die voor de SP ooit de tomaat bedacht als symbool.
‘In marketing moet je focussen. Het succesvolste is: eerst inzoomen, en daarna uitzoomen vanuit dat ene aspect.’

Voorlopig blijven dierenrechten het voornaamste strijdpunt van de partij.
------------------------------
De Pers 30 maart 2008

4 opmerkingen:

  1. 1e. Volgens mij hebben alle voorgaande milieupartijen (Groenlinks, D66)hetzelfde geroepen. Vervolgens vind je deze milieudoelstelling nergens meer bij ze terug als hoofddoelstelling.

    2e. De pvdd zal zich, als ze al blijft bestaan, straks ontwikkelen tot een gewone politieke partij die aan de linker kant van het politieke bestel zal aanschurken. Een tweede soort SP, maar dan met Nico K. als Winnetou het opperhoofd ipv. Jan M.

    3e. Dat dierenrechten voorlopig het voornaamste strijdpunt zal blijven, verbaast mij ... waarom stond in Amsterdam de Noord-Zuidlijn dan BOVENAAN de lijst met partijstandpunten en de dieren ONDERAAN?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dus, m.a.w.: de PvdD hebben de dieren en de dierenactivisten/vrienden alleen maar gebruikt als opstapje. Van cynisme en opportunisme gesproken.
    Het zou immers vanzelfsprekend moeten zijn dat je, als je het opneemt voor dieren, je ook milieubewust bent – de natuur, mens én dier zullen immers gezamenlijk ten onder gaan – daar heb je geen vernieuwde of nieuwe partij voor nodig. That’s the way the cookie crumbles.
    Wat is er overigens mis aan ‘’links’’ zijn, Bandoeng? Links zijn betekent voor velen onder ons: het opnemen voor de zwakkeren van de héle samenleving, en onder deze categorie vallen mens én dier(alhoewel hun ‘belangen’ op het eerste zicht soms/vaak tegenstrijdig zijn). Het hatelijke discours van (sommige) Nederlanders tegen ‘links’, dat ik zeer regelmatig lees, komt bij ons in België haast niet voor, niemand en geen enkele politieke partij waagt zich eraan de term te gebruiken als scheldwoord , tenzij natuurlijk het Vlaams Blok en wijlen LDD.
    Ziekelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maria, je hebt gelijk. Nederland is fascistisch aan het worden. Terwijl er in België een cordon sanitaire rond het Vlaams Blok werd gelegd, struikelen in Nederland allerlei partijen over elkaar heen als zij de Partij voor de Vrijheid (de Nederlandse tegenhanger van het Vlaams Blok) rechts willen inhalen. En dat terwijl het Vlaams Blok minder onfatsoenlijk is dan de PVV, aangezien het er niet over piekert de Koran te verbieden. Nederland is een land van uit de klei getrokken hufters geworden, dat veel van de Belgische beschaving kan leren. Ik vind Vlaamse romanciers en dichters ook vaak beter dan Nederlandse.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik waag te betwijfelen,dat de Pv.d.Dieren groter zal worden dan Groen Links.
    Femke Halsema heeft toch wel veel invloed.
    Maar het zou beter zijn als we een links kabinet zouden krijgen, waar mens, dier en milieu voorop staat.
    Maar zolang de Nederlandse bevolking achterdochtig blijft t.o.v. buitenlanders en Wilders blijven adoreren, zal hier niet veel van terecht komen.
    De verrechtsing en dommigheid slaat toe, helaas.

    BeantwoordenVerwijderen