Respect voor dieren

dinsdag 31 mei 2011

PvdD: de milieupartij (2)

Groot interview met Mar. Thieme in Volkskrant van 13 mei j.l. Natuurlijk weten de interviewers niet beter dan dat Thieme en de PvdD tegen de vee-industrie zijn. Als gebruikelijk vallen dierproeven buiten boord. 
Het interessante is dat allerwegen de bio-industrie blijkbaar gezien wordt als iets dat veranderbaar is maar dierproeven niet! Op z’n minst zou de Partij aan dit idee-fixe iets moeten doen.

Niettemin stellen de heren interviewers haar 1 goede vraag en wel deze: U stelt de mens of de dieren niet centraal, maar de planeet.

Het antwoord is een echo van Nico Koffeman, zozeer dat je je kunt afvragen hoever de invloed van Nico op Marianne reikt. Ze kleedt het iets handiger in, maar het komt feitelijk op hetzelfde neer:
  
"Dieren maken onderdeel uit van ons ecosysteem en zijn direct slachtoffer. Daar wordt groot onrecht mee aangedaan. Maar de wijze waarop wij omgaan met dieren zegt ook iets over hoe wij omgaan met de hele planeet. De tijd dat de Partij voor de Dieren werd gezien als een one issue­partij gaat langzaam voorbij.

Mensen zien dat wij een partij van de duurzaamheid zijn, dat wij de meest duurzame partij zijn. Dat kwartje moest vallen. 
Maar we gaan ons niet de Partij voor de Duurzaamheid noe­men. De Partij van de Arbeid veran­dert ook haar naam niet. Ik ben er­van overtuigd dat we mede door de­ze naam succes hebben. Het wekt enorm veel emoties en discussies op bij mensen. Is het wel normaal, zo'n nooit eerder vertoonde partij voor de dieren? Dat is precies wat we wil­len."

***

Commentaar

1. “We zijn de meest duurzame partij” betekent dat de PvdD niet uniek is. Ook andere partijen zijn min of meer voor duurzaamheid. Kwestie van smaak

2. “We gaan ons niet de Partij voor de Duurzaamheid noemen.
Dit riekt naar kiezersbedrog. We noemen ons Partij voor de Dieren maar we zijn iets anders: Partij voor de Duurzaamheid...

Lijkt me belangrijk genoeg dat Ledenraad en Partijcongres dit eindelijk eens ter discussie stellen.



5 opmerkingen:

  1. Een griezelige ontwikkeling. Als de Partij voor de Dieren er niet in de eerste plaats voor de dieren is, vraag ik mij af op welke partij ik dan moet stemmen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch is de PvdD de diervriendelijkste partij. Naar dat er nu uitgerekend op een biologische boerderij in Nederland vogelgriep is aangetroffen. Aan de andere kant is het niet zo vreemd, omdat vogelgriep ook wordt verspreid door trekvogels en pluimvee dat biologisch wordt gehouden buiten komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In de zendtijd voor politieke partijen presenteert de PvdD zich ook meer als een milieupartij dan als een partij voor de dieren. Jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De Partij lijkt ook een steeds linksere signatuur te krijgen. Hoewel ze er steeds prat op ging noch links noch rechts te zijn. Wie zit te wachten op nog meer linkse splinterpartijen?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Links is best, als het maar diervriendelijk is.

    BeantwoordenVerwijderen