Respect voor dieren

maandag 16 mei 2011

Vogelbescherming Nederland

Nu Vogelbescherming Nederland en Natuurmonumenten akkoord zijn gegaan om de komende periode iedere zomer meer dan 100.000 grauwe ganzen in de zomer door jagers te laten doodschieten, roep ik dringend iedere dierenvriend op zijn/haar lidmaatschap per direct gemotiveerd schriftelijk op te zeggen. 

Wie werkelijk van de natuur en dieren houdt, wil niet meedoen aan het doden van onschuldige dieren die in de natuur thuishoren. En wie een dier een eigenwaarde toekent, wil zeker niet dat exoten en boerenganzen geheel vogelvrij verklaard worden.

Vogelbescherming Nederland is haar naam niet langer waard nu zij het op een akkoordje heeft gegooid met de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging en de andere deelnemende organisaties in de ‘Ganzen-8.’

Vereniging Natuurmonumenten liet al eerder zien dat zij de natuur niet de natuur laat maar liever schietgrage jagers de ruimte geeft om onrust te zaaien in haar natuurgebieden.

Behalve dat het buitengewoon wreed is, zal het massaal doden van de ganzen niet tot een structurele verlaging van de populatie leiden. Ganzen kunnen zich relatief snel voortplanten. Zolang er niets aan de omstandigheden met betrekking tot broedmogelijkheden en voedselaanbod wordt gedaan, zullen daardoor dode ganzen vervangen worden door nieuwe.

In een gezamenlijk persbericht zeggen deze twee zogenaamd vogel- en natuurminnende organisaties trots te zijn op het resultaat van de overeenkomst.

Wil je meer informatie over het zinloos doden van meer dan honderdduizend ganzen ga dan naar de website van de Faunabescherming.

Contactgegevens voor het gemotiveerd opzeggen van je lidmaatschap:

Vogelbescherming
Postbus 925
3700 AX Zeist
T 030-693 77 99

Natuurmonumenten
Postbus 9955 
1243 ZS ’s-Graveland
T 035-655 99 33 

1 opmerking:

  1. Wee het land waar de Vogelbescherming ganzen vogelvrij verklaart.

    BeantwoordenVerwijderen