Respect voor dieren

donderdag 11 november 2010

Dierenpartij erkent miskleun


De Partij voor de Dieren belegt eind deze maand een ledenbijeenkomst met de beide kamerleden naar aanleiding van het ICMO-rapport over de Oostvaardersplassen, dat dan gepubliceerd moet zijn.

Eindelijk een erkenning van het falende beleid. Eindelijk erkenning van het inzicht dat de partij bijzonder veel leden en burgers van zich vervreemd heeft. Het is onbegrijpelijk dat de partijpolitiek zolang een verkeerde koers heeft kunnen varen zonder dat bijv. het bestuur ingreep. Dat de PvdD in de peilingen steeds verder wegzakt, valt m.i. daarvan niet los te zien.

Of het iets oplevert valt uiteraard te bezien. Men geeft zijn ongelijk niet graag toe, zeker niet gezien de nauwe banden met de Faunabescherming (ongetwijfeld ook aanwezig).

Een spreker van Staatsbosbeheer is al aangekondigd....

Daarbij moet afgewacht worden wat er in het ICMO-rapport staat; meest waarschijnlijk m.i. een keur aan mogelijkheden, voor elck wat wils. Dat zou de partij verder gezichts- en ander verlies kunnen besparen.

***

PS. Van een op te richten 'ledenraad' lang niets meer vernomen. Als alles en iedereen miskleunt, dan zou die nog een laatste redmiddel kunnen zijn.

4 opmerkingen:

  1. Uit het adventslied "Nu daagt het in het Oosten":

    "Zij die gebonden zaten
    in schaduw van de dood,
    naar 't scheen van God verlaten,
    begroeten 't morgenrood".

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is het toch jammer dat Marianne Thieme en Esther Ouwehand ten aanzien van de Oostvaardersplassen zo weinig gevoel voor politiek hebben laten zien; daar steekt zelfs Geert Wilders gunstig bij af. Maar ja, die heeft dan ook een tikkeltje meer ervaring: 12 jaar kamerlidmaatschap.
    Het is extra jammer dat het gemis aan ervaring niet gecompenseerd wordt door steun van ervaren bestuurders (en/of een ledenraad).
    Laten we hopen dat de dieren in de OVP niet weer zo’n verschrikkelijke winter tegemoet gaan.

    PS. Ook de Faunabescherming geeft zichzelf een brevet van onvermogen door geen enkel alternatief te kunnen bedenken (voor het laten kreperen). Mede daardoor moest de hulp van een commissie ingeroepen worden. (ICMO)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb meer dieren gered dan 10 Marianne Thieme's bij elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Help, de vijand is geïnfiltreerd in de dierenrechtenbeweging!

    BeantwoordenVerwijderen