Respect voor dieren

donderdag 11 november 2010

Dierenwelzijn: GroenLinks en D66

Wie ooit gedacht heeft in GroenLinks of D66 een alternatief voor de Partij voor de Dieren te vinden, die komt van een heel koude kermis thuis.

Lees de motie hieronder, opgesteld door Tofik Dibi (GroenLinks) en Gerard Schouw (D66).

***

Constaterende, dat het aantal geweldsincidenten bij moskeeën toeneemt;

overwegende, dat deze incidenten niet op zichzelf staan, noch beperkt zijn tot islamitische gebedshuizen;

overwegende, dat de opsporing en arrestatie van de daders veelal in gebreke blijven;

verzoekt de regering een deel van de beschikbare capaciteit voor 'animal cops' te verschuiven naar de politie om de opsporing en arrestatie van de daders van discriminerende geweldsincidenten aan te pakken.

2 opmerkingen:

  1. Conflicten tussen mensen worden uitgevochten over de ruggen van dieren. Ik ben zowel tegen discriminatie van moslims en des te meer als deze met geweld gepaard gaat als tegen dierenmishandeling. Het is te gek om los te lopen dat je zou moeten kiezen tussen de bestrijding van discriminatie en die van dierenmishandeling. Het is goed dat GroenLinks en D66 hun stem verheffen tegen de PVV, maar dit moeten ze op een andere manier doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe GroenLinks zich nog links durft te noemen, is me een raadsel. De Amsterdamse GroenLinkswethouder Van Es wil meewerken aan een project in het kader waarvan werklozen beneden het minimumloon moeten gaan werken bij bv. Albert Heijn!

    BeantwoordenVerwijderen