Respect voor dieren

maandag 15 november 2010

Omroep MAX



Dit is MAX, alias  Jan Slagter. Wikipedia meldt over hem o.a. het volgende:
Geb. 3 maart 1954; Nederlands omroepbestuurder en televisiepresentator. Hij was in 2002 initiatiefnemer en oprichter van MAX, een omroep voor vijftigplussers en is de huidige voorzitter van MAX.

Slagter behaalde bij De Nationale Bijbeltest 2008 met een 8.0 de hoogste score van de aanwezige prominenten. Hij komt uit een ARP-familie en is lid van het CDA.

***

Een gereformeerde jongen dus. In de krant las ik dat hij veel goed werk doet, in Roemenië en zo. Dat is allemaal mooi en aardig, en dat hij dieren niet ziet staan – ach, dat kan gebeuren, wie heeft geen blinde vlek?

Maar wat ik hem kwalijk neem is dit: dat hij dieren misbruikt in zijn programma’s. Recent ging het over politiepaarden en nu over het postduivenbedrijf. Sport kun je dit laatste niet noemen. Gelukkig is er onder jongeren geen animo meer voor.

Een stevige discussie is aan de gang op Max' gastenboek, waar de laatste duivenmelkers hun bedrijf proberen goed te praten.

PS. Dat hij niet meer met Loretta Schrijver door één deur kan, zou dat er iets mee te maken hebben? Schrijver is bekend als iemand die graag wat voor dieren doet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten