Respect voor dieren

maandag 1 november 2010

Pastoor geschorst


Deze pastoor werd geschorst door de bisschop van Haarlem.

Nee, niet wat je denkt.........

...........zelfs geen kindermisbruik.

De schorsing betrof het feit dat deze geestelijke van de zomer
oranjeslingers in zijn kerk had opgehangen.

5 opmerkingen:

  1. Wat die valk ermee te maken heeft, begrijp ik niet. Die oranjepriester was naar mijn bescheiden mening te ver gegaan. Het is ongepast om doelpalen bij een altaar te plaatsen, een voetbal onder aan het altaar neer te leggen, in de kerk op een fluitje te blazen, een oranje kazuifel te dragen (oranje is geen katholieke liturgische kleur) en het kerkkoor een voetballiedje te laten zingen. De bisschop heeft deze priester terecht twee maanden van bezinning in een klooster opgelegd. De populaire pastoor heeft zijn taak in zijn parochie inmiddels gelukkig hervat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die pastoor is een pias, die beter op de kermis zijn waar kan uitventen. Dat de man terechtgewezen werd kan ik wel inkomen maar veel ernstiger dan die oranje tierelantijnen vind ik het misbruik van dit dier. Veelzeggend vind ik het dat ik daarover niks vernomen heb van de bisschop.(in de media)

    Het wil maar niet doordringen dat dieren levende wezens zijn die - minimaal - recht op RESPECT hebben. Als zo'n pastoor in zijn voorbeeldfunctie dit al niet snapt - wie dan nog wel??? Wat wordt er dan onderwezen op het seminarie?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had al zo'n vermoeden, maar door wat je eerst schreef, was ik op een dwaalspoor gebracht. Bedankt voor je toelichting, waarmee ik het helemaal eens ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Over een voorbeeldfunctie gesproken: volksvertegenwoordigers hebben die ook. Onbegrijpelijk dat er van hen niet automatisch een verklaring van goed gedrag wordt gevraagd, voordat zij hun functie kunnen gaan bekleden. Als lerares en beëdigd vertaalster had ik zo'n verklaring altijd nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De Partij voor de Dieren eist wel een verklaring van goed gedrag van haar vertegenwoordigers. De meeste partijen doen dit niet.

    BeantwoordenVerwijderen