Respect voor dieren

maandag 14 februari 2011

Amsterdam blaft


In de 21ste eeuw huilt Amsterdam niet meer - het blaft.

Om precies te zijn: het blaft tegen de aanleg van de (ondergrondse) Noord-Zuidlijn. Dit was in ieder geval de betekenis van de tekst op de fletse PvdD-poster voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam, nu bijna een jaar geleden.
Wat de Noord-Zuidlijn met de Dierenpartij te maken was niet iedereen meteen duidelijk. Ook waren er mensen die vonden dat de PvdD voorstander van meer en beter openbaar vervoer zou moeten zijn, en dus pro NZ-lijn.

Hoe dit ook zij – de PvdD heeft een zetel behaald.

Wel valt het nu op dat deze partij – in tegenstelling tot alle andere partijen – zelden of nooit de vergaderingen bijwoont van de raadscommissie Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit.

Met 1 raadslid kom je dan ook niet ver. Het raadslidmaatschap van een grote stad als Amsterdam is niet te combineren met een andere baan ernaast. Daarvoor is het beleidsterrein te veelomvattend en het tijdsbeslag te groot.
Dit probleem is enigszins te ondervangen door het benoemen van duoleden. De PvdD heeft er twee. Dit is de helft van het toegestane maximum.

De beide andere partijen met 1 zetel hebben het maximale aantal van vier duoleden aangesteld. Met vijf mensen kan er uiteraard veel meer werk verzet worden.


N.B.
De tekst op de PvdD-poster in Apeldoorn luidde:
Apeldoorn gromt tegen de zwijnenjacht.

In Buren:
Buren knort tegen Megastal de Knorhof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten