Respect voor dieren

zaterdag 9 april 2011

Ruth Peetoom





Onze bede – ‘verlos ons van het CDA' – is tot dusver niet verhoord, al gaat het wel de goede kant uit.

Om verder onheil te bezweren heeft het CDA nu een gereformeerde predikant tot voorzitter gekozen. Een rechtstreeks lijntje met het Opperwezen – dan kan de partij wel gebruiken.

De verkiezing vond evenwel plaats onder een ongelukkig gesternte. Het partijcongres stemde namelijk tegen de invoering van de dierenpolitie. Waarom dit ter sprake kwam, weet ik niet, invoering ervan maakt immers deel uit van het regeerakkoord. Misschien wilden de leden nog eens onderstrepen dat ze een boerenpartij zijn: pro-megastal, en vee-industrie, en andere uitbuiting en exploitatie van dieren.

NRC schrijft over haar dat ze retorisch erg sterk is en de krant verwacht dat zij veel zichtbaarder zal worden als partijvoorzitter.
Dat roept de vraag op: hoe zichtbaar is de voorzitter van de Partij voor de Dieren?
Sterker: hoe heet de man ook weer die Thieme opgevolgd is als partijvoorzitter?
Ik zou het moeten opzoeken.

Ruth vindt het leuk als je haar een mailtje stuurt. Dat kan hier.

2 opmerkingen:

  1. Het CDA krijgt veel meer aandacht in de media dan de Partij voor de Dieren. Ik vind het overigens veel belangrijker dat het programma van een politieke partij wordt belicht dan een bepaalde vertegenwoordiger ervan. Mannetjes- en vrouwtjesmakerij leidt maar af van de inhoud.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hartelijk dank voor uw aardige mail en gelukwensen. U bent één van de velen die me in de afgelopen dagen heeft gemaild. Ik word minder ongerust dan u van de congresuitspraak over de dierenpolitie. Het afwijzen van een instrument voor een beschaafd doel is niet per se onbeschaafd.

    BeantwoordenVerwijderen