Respect voor dieren

woensdag 13 april 2011

Zo vrij als een vogeltje in een kooi

De dagopvang Regenboog is sinds november 2010 begonnen met een hobbyclub voor mannen. We zijn begon­nen met een eenvoudig sleutelrekje, toen we hier een aantal van gemaakt hadden wilden we een groter project proberen.
                                                                                          
Op de dagopvang Regenboog was vraag naar een grote vogelkooi, waar de vogels de ruimte zouden hebben om lekker rond te vliegen. 

De heer R. had een mooie tekening gemaakt van hoe de kooi er uit zou moeten komen te zien. Met de andere deelnemers, de heer van Z., de heer S. en de heer B. zijn we gaan inventariseren wat we zoal nodig zouden hebben aan materialen.
We hebben er elke maandagmiddag aan gewerkt en na een aantal weken van hobbyen, timmeren en schilderen is maan­dag 10 januari de vogelkooi gepresenteerd op de Regenboog. 

De vogels waren al besteld en konden er dezelfde dag al in losgelaten worden. Een paartje zebravinken en een paartje Japanse meeuwtjes zijn nu de nieuwe bewoners van de ruime vogelkooi. 

Ze lijken het er erg naar hun zin te hebben.

Project geslaagd! Er is een nieuwe vraag binnen gekomen van de Boulevard, we gaan voederplankjes timmeren ... 

Bron: Schakels
contactblad voor woon-/zorgcentra  
-------------------------------------------------------
Commentaar
Ik heb voorgesteld de zorgmedewerker met haar mannen ook af en toe gezellig in de kooi te laten zitten.
Leuk voor de andere cliënten in de dagopvang.

4 opmerkingen:

  1. Mijn moeder was langer dan een halve eeuw geleden al tegen het opsluiten van vogels in kooien. Er is kennelijk nog een grote voorlichtingscampagne nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Suzanna van der Voort15 april 2011 om 14:35

    Een vogelkooi timmeren die de vogels échte vrijheid zou bieden is niet mogelijk, het is en blijft een "luxere" gevangenis, zoals de kooi op het plaatje. Hoe zouden wij mensen het vinden om rond te fladderen in "een kooi" ter grootte van een zitkamer en er nóóit maar dan ook nóóit uit te mogen komen...Okee, het is groter dan een cel, maar het blijft een "luxere" cel. Vogels horen niet in een kooi, hun vleugels hebben ze niet voor niets meegekregen om te kunnen "vliegen", vérre afstanden en geen centimeters! Jammer, dat de mensen niet meer timmerden aan hun verstand en gevoel, dit zou m.i. vele malen groter mogen/kunnen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als mensen opgesloten worden hebben ze meestal wel wat misdaan. Dieren worden onschuldig zó maar opgesloten, omdat mensen dat leuk vinden.

    Wat is er leuk aan om dieren op te sluiten, het levert alleen maar veel dierenleed op.

    Een vogel in een kooi wordt het meest essentiële ontnomen, namelijk het vliegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 'Jammer, dat de mensen niet meer timmerden aan hun verstand en gevoel, dit zou m.i. vele malen groter mogen/kunnen zijn.'

    Heel mooi Suzanna.

    BeantwoordenVerwijderen