Respect voor dieren

donderdag 17 november 2011

Tim Overdiek (NOS Radio 1 Journaal)


De manier waarop Tim Overdiek het NOS Radio 1 journaal medepresenteert, kan ik doorgaans waarderen.
Over het interview op 15 november met KLPD-chef Kraszewski, ben ik echter niet tevreden.
Het betrof de invoering van het meldnummer 144 Red een dier. Het is hier te beluisteren.

Overdiek kon het niet laten een poging te doen het onderwerp in het belachelijke te trekken. Zijn openingsvraag gaf daar meteen al blijk van: "Hoeveel dieren zijn er vandaag gered?"
De geïnterviewde gaf gelukkig serieuze, vakmatige antwoorden.
Aan het slot probeerde Overdiek nòg eens lollig te zijn: "Zijn er nog cavia's in nood geweest?"
Je moet wel heel onnozel zijn om de ernst en het belang van het onderwerp niet in te zien, terwijl het nummer notabene meteen al zo vaak gebeld werd.

Als Overdiek geen dierenvriend is, laat hij dan een dergelijk nieuwsitem a.u.b. niet presenteren.

Dat hij niet de minste kennis van het onderwerp heeft - zonder het blijkbaar te beseffen - is erg genoeg. Dat was uit het gesprek meteen duidelijk. Geen enkele vraag bijv. over de rol in dezen van de meermaals genoemde Dierenbescherming, de L.I.D. etc.

5 opmerkingen:

  1. Vandaag drijft Elma Drayer, aan wie op dit blog eerder aandacht is besteed, in "Trouw" de spot met het dierenmishandelings- en verwaarlozingsmeldpunt 1-1-4 en met de animal cops, waarbij ze zich beroept op Marianne Thieme, die de maatregelen een wassen neus zou hebben genoemd. Elma haalt de economische crisis erbij en noemt dierenmishandeling en -verwaarlozing een probleem dat nauwelijks bestaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Excuses: het meldnummer is 144.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Betreurenswaardig dat Marianne Thieme zich heeft geschaard onder degenen die het meldnummer voor dierenmishandeling en de dierenpolitie bekritiseren. Politieke partijbelangen blijken altijd voorrang te krijgen boven bestrijding van leed. Ik denk dat mensen die het echt goed met dieren menen er het beste aan doen om een dierenrechtenorganisatie als PETA te steunen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De veeteelt en de farmaceutische industrie scheppen er genoegen in mensen die voor dieren opkomen tegen elkaar uit te spelen. Trap er niet in!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De reacties op het geleuter van Elma Drayer zijn de moeite waard!
    http://www.trouw.nl/tr/nl/6847/Elma-Drayer/article/detail/3037442/2011/11/17/Kom-niet-aan-onze-dogma-s-over-Moeder-Natuur.dhtml

    ***

    Ik meen dat Thieme - door tegenstanders -opzettelijk verkeerd geïnterpreteerd wordt. Natuurlijk is zij dolblij met de komst van de dierenpolitie. Zij merkt alleen terecht op dat opsporingsbevoegdheid alleen niet voldoende is. Essentieel is het gevolg dat eraan gegeven wordt door Justitie, zowel door het OM als de rechterlijke macht. Die instanties blinken nog niet uit op dit gebied.
    Ook de wetgeving moet nog aanzienlijk verbeterd worden. Maar het begin is er!

    BeantwoordenVerwijderen