Respect voor dieren

zondag 13 november 2011

Roofvogels door het klaslokaal

"Ronnie had wel een heel bijzondere verrassing voor zijn klasgenootjes. Tijdens zijn spreekbeurt over valkeniers had hij er namelijk een meegenomen, Martin Doderer, compleet met roofvogels,. Zo mochten de kerkuil Silver, steenuil Rambo en een Afrikaanse oehoe, genaamd Koda, in de klas rondvliegen. Een Europese oehoe liet zich op de arm bewonderen. Buiten op het schoolplein kwam de grootste roofvogel tevoorschijn, steenarend Zita. Deze vloog niet omdat de kinderen iets te opgewonden waren."

Commentaar Vogelbescherming 
Het aantal roofvogel- en uilenshows in Nederland neemt schrikbarend toe. Dat blijkt uit het onderzoek van Bureau Ulucus in opdracht van Vogelbescherming Nederland. 
De shows vinden plaats met vaak slecht gehuisveste vogels in een onnatuurlijke omgeving onder het mom van voorlichting. Als gevolg daarvan neemt ook het aantal uilen en roofvogels dat als huisdier wordt gehouden toe. Bovendien ontsnappen steeds meer roofvogels en uilen, wat kan leiden tot faunavervalsing.

Vogelbescherming Nederland spreekt zich daarom uit tegen het houden van roofvogel- en uilenshows en roept tezamen met de direct hieronder genoemde organisaties u daarom op geen roofvogel- en uilenshows te bezoeken of te organiseren. Alle overige natuurorganisaties roepen wij op om zich ook uit te spreken tegen roofvogel- en uilenshows en deze oproep begint vruchten af te werpen. Zo schrijft Jan-Jaap de Graaf, directeur van Natuurmonumenten, in een reactie: “Wij spreken dan ook onze steun uit voor dit initiatief”.

Lees meer hier.

4 opmerkingen:

  1. Oehoeboeroe de Uil14 november 2011 om 12:26

    Ook ik vind dat er geen roofvogel- en uilenshows dienen te worden gehouden en bezocht. Ik stel voor dat alle grote vogels boven die shows gaan vliegen en zoveel mogelijk lawaai gaan maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik roep alle ganzen op om in een zwerm gonzend die shows te verstoren.

    BeantwoordenVerwijderen