Respect voor dieren

donderdag 8 juli 2010

Gered uit de sloop!


Het Comité Dierennoodhulp werd begin deze week door een oplettende burger erop opmerkzaam gemaakt dat er in het Wibautgebouw in Amsterdam mogelijk duivennesten waren. Er vlogen nogal namelijk wat duiven rond het gebouw dat een tijdlang leeggestaan had. Inmiddels was de sloop echter al begonnen! Het Comité nam niettemin terstond contact op met sloper en opdrachtgever, t.w. de Hogeschool van Amsterdam, die – uiteindelijk – bereid bleken de sloop voor onderzoek te onderbreken.

Een ingehuurd specialistisch bedrijf zette in het gebouw snel een verrijdbare steiger op, opdat men hoeken en gaten kon inspecteren. Leden van het Comité waren hierbij aanwezig. Er werden vier nesten met pullen gevonden, en twee eieren die op uitkomen stonden. Deze eieren werden in allerijl naar een volière met duiven gebracht, waarin de jongen vannacht uit het ei gekropen zijn. De pullen zijn na afloop naar een vogelopvang gebracht.


Te vrezen valt dat een aantal andere jonge dieren onder de slopershamer gevallen is.
Evengoed een mooie actie van Comité Dierennoodhulp. Ook de medewerking van de HvA verdient een compliment.

Er dient onverwijld een bestuursmaatregel genomen te worden die bepaalt dat, voorafgaand aan sloop, een gebouw deskundig - dus niet louter visueel - geïnspecteerd wordt op aanwezige nesten. Jongen die zich daarin bevinden dienen naar een opvang gebracht te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten