Respect voor dieren

vrijdag 23 juli 2010

Partij voor de Dieren en Organon

Ik vind het een schandaal dat de PvdD in dit mediaspektakel helemaal niet voorkomt.
De SP - vernederd in eigen dorp - monopoliseert het debat en schreeuwt moord en brand.


Het ligt op de weg van de PvdD een andere kant van de medaille te laten zien. Iedere gelegenheid dierproeven ter discussie te stellen dient aangegrepen te worden.

De proeven van Organon zijn ook nog eens met de grootst mogelijke geheimzinnigheid omgeven. Aantallen, soorten, aard van de proeven – niets wordt bekendgemaakt. Zelfs een jaarverslag vind ik niet.

De e n i g e org. die IETS doet is de Ned.-Belg. Antidierproevencoalitie. Zij vond o.a. het volgende:

*In 2007 misbruikte het voormalige Organon, nu Merck, nog 109 apen in experimenten. In het Brabants Dagblad van 21 maart 2009 reageerde proefdierdeskundige Gerrit-jan Wennink van Merck dat ze graag willen stoppen met proeven op apen, honden en varkens.

*Schering Plough, eigenaar van Organon, is één van de farmaceutische bedrijven die dierproeven doen in Nederland. Jaarlijks jaagt dit bedrijf duizenden dieren de dood in.

In 2007 waren dit er in totaal 42.304, waarvan 176 (beagle)hondjes. Talloze proefdieren zitten nog altijd opgesloten en kwijnen weg in een troosteloos bestaan zonder aandacht en liefde. Pijn, leed en angst domineren het leven van dieren in proefdierlaboratoria. Veruit de meeste dieren die de poorten van Schering Plough binnengebracht worden komen er niet meer levend uit. Ook worden hondjes zelden tot nooit herplaatst na ‘de bewezen diensten’. Bij geneesmiddelenonderzoek en toxicologische studies worden dieren na afloop van de experimenten in de regel namelijk afgemaakt en opgesneden, waarna de organen en weefsels van de dieren worden bestudeerd.

* Over de meeste dierproeven (zeker met hondjes) wordt niet openlijk gepubliceerd door farmaceutische bedrijven. Dus ook niet door Schering Plough. De geheimzinnigheid rondom dierexperimenten is binnen de industrie dan zowaar ook nog groter dan die in de academische wereld. Van enige transparantie is geen sprake.

2 opmerkingen:

  1. Wrang. Dierproeven, de vlees-, leer-, zuivel- en eierindustrie: allemaal bittere ellende. En dierlijke producten hebben mensen niet eens nodig. Hiermee wil ik niet zeggen dat dierproeven wel nodig zouden zijn. Je opmerkingen over de SP en de PvdD zijn steekhoudend. We kunnen op websites van kranten over Organon reageren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als de Partij voor de Dieren op vakantie is, -dan kan de wereld vergaan zonder dat er een haan naar kraait.

    Dierproeven blijven hoe dan ook het ondergeschoven kindje van de Partij. Kijk naar zoiemand als Birgit Verstappen (NB) - kaderlid van de Partij voor de Dieren.
    Die weet niet eens dat er dieren zijn bij Organon in Oss. Of dat er dierproeven gedaan worden in Brabant.

    BeantwoordenVerwijderen