Respect voor dieren

dinsdag 20 juli 2010

Het Gevecht Tegen Kanker


Het Gevecht Tegen Kanker

De miljarden die in dat gat worden gestort en de Definitieve Doorbraak, waar men volgen de media al veertig jaar vlak tegenaan zit. Als student vermoedde ik dat de dokters de boel belazerden, maar het is toch iets ingewikkelder. De patiënt dringt zó aan - 'Zeg toch alsjeblieft dat je iets tegen kanker hebt' - dat de dokter, die immers denkt dat hij bijna iets heeft, daarvoor bezwijkt. Met de Doorbraak in het verschiet natuurlijk.

En de mensen blijven maar geld geven. Jaarsma was vorige week op een medisch congres waar iemand tijdens de lunch aan de om hem heen zittende collega's met stijgende verbijstering een krantenbericht voorlas:

'Acht miljoen gulden vermaakt aan het KWF. In Leiden werd gisteren bekendgemaakt dat de weduwe Von Schmidt auf Altenstadt bij haar overlijden haar gehele vermogen ten bedrage van circa acht miljoen gulden heeft geschonken aan het Koningin Wilhelmina Fonds dat zich bezighoudt met de bestrijding van kanker.'

'Acht miljoen gulden aan het KWF. Jongens, schenk in godsnaam nog wat in. Is het niet om te huilen?'


B. Keizer, Het refrein is Hein (1994)

2 opmerkingen:

  1. Inderdaad,om te huilen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En in die 40 jaar ,miljoenen gedode misbruikte dieren voor onderzoek,is het resultaat een levensverlenging van,jawel: twee maanden!

    BeantwoordenVerwijderen