Respect voor dieren

donderdag 29 juli 2010

Sneeuwvlokje


Bohemian Rhapsody schrijft:

En wat Sneeuwvlokje betreft: dat is gewoon een reclamestunt geweest en een kwestie van ‘image building’….jezelf via 1 Sneeuwvlokje in de kijkerd helpen om goed over te komen bij het publiek en daarmee leden/stemmers trekken.

Commentaar

1. Het verhaal van Sneeuwvlokje is na te lezen in de Volkskrant. Zowel Marianne Thieme (PvdD) als Dafne Westerhof ('Beloofde Varkensland') hebben geprobeerd het dier te redden: tevergeefs.

2. Anders dan Bohemian Rhapsody ben ik van mening dat de actie van de Partij voor de Dieren in dezen niets dan lof verdient. Een politieke partij moet zich manifesteren als de gelegenheid zich voordoet.

Pijnlijk laat ze verstek gaan bij de huidige actualiteit rond Organon. Evenmin hebben we van haar vernomen terzake van de verwijdering van schilderijen van varkens in een poli van een ziekenhuis.

3. De Partij voor de Dieren heeft sterke banden met de Faunabescherming (FB). Koffeman en zijn vrouw Hertsenberg waren er al bestuurslid van voordat de PvdD werd opgericht. In het jaar van Sneeuwvlokje (2005) trad Thieme toe tot het FB-bestuur. In die kringen vond Thieme ook haar tweede echtgenoot.

Thieme d’r (auto)biografie maakt hopelijk al deze verbanden meer inzichtelijk en in het bijzonder de invloed die de veel oudere Koffeman op haar uitoefent.

4. Zeer fraai voorbeeld is Sneeuwvlokje van het feit dat IEDER DIER TELT. Dat is lang niet vanzelfsprekend. Biologen zijn alleen geïnteresseerd in soorten. Voor het Wereldnatuurfonds, Natuurmonumenten etc. geldt precies hetzelfde.

1 opmerking:

  1. hoezo ieder dier telt. Ze laat al meer als 4 jaar duizenden dieren in de OVP aan hun lot over, VERHONGEREN, CREPEREN. Een schande voor een partij die zich zo noemt en voor één wit varkentje op komt. Wat ik niet verkeerd vind,(want voor mij telt wel elk dierenleven) maar dan moet er niet gezegd worden dat elk dier telt voor Thieme, want dat is een grove LEUGEN.

    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen