Respect voor dieren

donderdag 29 juli 2010

Rolemmer

Ik woon in een rijtjeshuis, met aan weerskanten buren. Wij deponeren ons afval in van gemeentewege verstrekte kunststof rolemmers, de zgn. kliko’s. Dit is een samentrekking van de eigennamen Klinkenberg en Koster, die de eerste minicontainers verkochten. Kliko’s zijn het vervolg op de plastic huisvuilzakken, die op hun beurt voorafgegaan werden door de zware en lawaaiige metalen asemmers of vuilnisbakken.

We hebben er twee: een groene voor het gft-afval en een zwarte voor de rest. Ze worden op verschillende dagen door de reinigingsdienst geleegd. So far so good.

Het probleem is het volgende: waar plaats je de rolemmers? Daarvoor bestaan geen voorschriften. In onze buurt staan ze aan de voorkant van het huis, want daar komt de reinigingsdienst voorbij. De grap is nu deze.

De meeste bewoners willen geen stinkende rolemmers pal naast hun voordeur. Dat is geen leuke binnenkomer, zeker ook niet voor bezoek. Een andere mogelijkheid - die ikzelf praktiseer - is de rolemmers achter elkaar aan de straatzijde, vlak voor de stoep, te plaatsen (op eigen grond). In mijn geval ook nog enigszins gecamoufleerd door een struik.

Maar de meeste bewoners maken een andere keus. Die plaatsen ze aan de andere (voor)zijde van de woning. Het gevolg daarvan is dat ze bijna………… naast de voordeur van de buurman staan!
(Mij wordt dat gelukkig bespaard!)

kliko's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten