Respect voor dieren

donderdag 15 december 2011

De Kamer van Max

"Pijnlijk debat met alleen winnaars", schrijft ene Dirk Jacob Nieuwboer in De Pers. Hij bedoelt het goed maar weet dat vrij aardig te camoufleren. Een kleine aanvulling.

Inderdaad is de gang van zaken een opsteker voor joden en moslims, maar allicht ook voor de PVV. Zoals ik het inschat zijn PVV en PvdD de grote winnaars van dit debat. Reden: de afkeer van onverdoofde slacht is wijdverbreid.

Het citaat van Frits Bolkestein raakt kant noch wal. Met een verwijzing naar een antisemitisch verleden zouden wij nu geen maatregelen meer mogen nemen?! Eerder het tegendeel: het accepteren van on-verdoofde slacht kan leiden tot antisemitisme.

Inderdaad is de Eerste Kamer een overbodig relict uit het verleden. “Te oud, te langzaam” schrijft Nieuwboer. Alleen al het feit dat wetten voortdurend gewijzigd en aangepast worden, wijst op de totale overbodigheid van deze zgn. chambre de réflexion. Je moet dit clubje van 75 dames en heren dan ook niet zien als volksvertegenwoordiging – wat ze dan ook niet is – maar als sociëteit. Hij zou dan ook beter, met een gemiddelde leeftijd van 60 jaar,  naar de ouderenomroep genoemd kunnen worden:  De Kamer van Max.

Nieuwboers sneer naar "die twee zeteltjes" is ongewild komisch als hij in de laatste alinea schrijft: "En nou doorpakken."
Overigens: de PvdD staat in de peilingen al heel lang op vier zetels!

2 opmerkingen:

  1. Als reactie op een artikel op de nieuwssite van Trouw heb ik o.a. geschreven dat de verliezers de dieren zijn die in hun bloed moeten stikken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als alle mensen vegetariër worden, zijn we van het gezeik af en hoeven er geen dieren meer onverdoofd te worden vermoord.

    BeantwoordenVerwijderen