Respect voor dieren

donderdag 15 december 2011

Marion Pauw, of bericht uit het slachthuis



Je zal Pauw heten en niks met dieren hebben...

Marion Pauw is er zo een. Misdaadauteur. Ook bewerkt ze het scenario van ‘In therapie’, voor Nederlands gebruik van deze oorspronkelijk Israelische tv-serie. Ze is geregeld in de publiciteit; daaraan ontleen ik het volgende.

Enkele jaren geleden debiteerde ze dat zekere oesters "ongeveer net zo lekker zo niet lekkerder zijn dan ganzelever."

Over een buideldiersoort wist ze te vertellen dat die “dom” is. (hear!hear!)

Vorige maand weer een interview. Daarin staat – de interviewer geneert zich er haast voor – dat Pauw “zonder scrupules een levende kreeft in kokend water gooit."

Verder is er sprake van tonijnpizza’s bedekt met rauwe tonijn, van fazantenrillettes, ganzevet, eendenlever, tartaar van rauw rood vlees, kortom: het interview leest als een bericht uit het slachthuis.

Om het plaatje compleet te maken: de schat heeft twee hondjes thuis. En wel……………… Cavalier King Charles spaniel, precies het ras waarvan de schedel te klein is voor de hersenen, met heftige pijn en epilepsie tot gevolg.

En natuuuuuuuurlijk is zo iemand ook nog ambassadeur van…………….. de stichting Hulphond.

6 opmerkingen:

  1. wat een bizar exemplaar van het specimen Mens.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. familie van Jeroen Pauw? die is ook nooit zo aardig wanneer er dierenbeschermers te gast zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb twee literaire thrillers van haar gelezen en de bewerking van 'In therapie' gezien. Ze heeft schrijftalent. Al eerder is op dit blog ter sprake gekomen dat kunstenaars moreel laakbare dingen kunnen doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geen familie van Jeroen Pauw; ze heeft wel drie zussen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In haar thriller "Daglicht" komt een passage voor die zo luguber is dat het mij niet verbaast dat zij helemaal geen scrupules met dieren heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. nou en dan schrijf je,n boek maar dat wil nog niet zeggen dat je je hart weleens hebt horen spreken!!dat blijkt gewoon uit alles wat ze naast dat schrijven doet!!

    BeantwoordenVerwijderen