Respect voor dieren

donderdag 1 december 2011

Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht

Waar het CDA ze vandaan haalt, ik weet het niet. Iedere keer sta je weer voor een verrassing. Dacht je dat met Bleker alles wel gehad had - erger kan toch niet - dan duikt daar ineens weer ene Joop Atsma (foto) op, ook staatssecretaris, en ook een laagvlieger. En van het CDA.

Deze man vindt dat de ganzen vergast moeten worden die de vliegtuigen hinderen. Ik neem aan dat ook andere vogels beter uit zijn buurt kunnen blijven. Want het luchtruim is, in 's mans optiek, niet voor de vogels maar voor de mensen. Hij zal wel lid zijn van de zgn. Vogelbescherming, die tegenwoordig ook voor afschot van ganzen is... Jawel.
Er zouden, volgens deze mensen, eigenlijk helemaal geen vogels moeten zijn, in ieder geval niet in de lucht. Avifauna - dàt is een prima plek voor ze.

Naar mijn mening zouden primair de vliegtuigen aangepast moeten worden, zodanig dat er geen vogel meer in de motor kan komen. 

Daarnaast zijn er allerlei andere vormen van beheer denkbaar die het voor de vogels minder aantrekkelijk maken zich in de omgeving van de luchthaven op te houden.

Vergassen kan m.i. nooit een oplossing zijn. Er komen immers altijd weer nieuwe vogels van elders.


5 opmerkingen:

  1. Krakras de Kraai1 december 2011 om 23:49

    Ik roep alle mensen op niet meer te vliegen. De lucht is voor de vogels!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe krijgen de mensen de gans op het bord weggeslikt. Van het CDA weten we dat ze niets van dieren moeten hebben en alleen denken in termen van economisch belang van dieren voor de mens. Ik krijg bij het CDA dan ook gelijk de associatie met Centraal Dieren Afslachtpartij. Gelukkig slachten ze vooral zichzelf hiermee af gelet op de stemprognoses. Wat is er misgegaan in hun jeugd dat ze zo'n afkeer hebben van dieren? Zijn ze zelf zo gebonden en hebben ze zich zelf zo verstrikt in onzinnige beschouwelijke regels dat ze niet meer normaal kunnen ademen en ze als reactie stinkend jaloers zijn op de vrije vogels in de lucht. Een vrijheid waarvan ze zichzelf hebben beroofd, de medemens willen beroven en de dieren uit wraak willen doden?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Joop Atsma is het Friese equivalent van de Oldambter dieren-, planten- en natuurvijand en altijd hongerige geldwolf Henk Bleker. Allebei huichelachtig godvrezend en allebei heilig overtuigd van hun almacht over Gods schepping. Het CDA grossiert in zulk verderfelijk gajes. Denk aan de Paapse boer Ger Koopmans uit het bronsgroen eikenhout en aan ons nationale reactorvat Maxime Verhagen. Of aan allochtonenuitzetkampioen Leers, die men tenminste niet in de wenkbrauwharen kan wrijven een kinderlokker te zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de politie- excuus- militaire missionaris Hans Hillen en de in zijn eigen arrogantie stikkende Piethein Donner. Toch heeft dit alles een heel zonnige zijde, die wij in deze donkere dagen rond sinterklaas niet mogen vergeten. Het CDA werkt met al dit onversneden dictatoriale wanbeleid noest aan het delven en afwerken van de eigen politieke graftombe. Laat ons die dus ter gelegener tijd bedekken onder een gepast tapijt van Guichelheil, Christusdoorn en Ogentroost. Amen! Juvenalis 2(Forum Romanum Imperii Domitiani Declamatore Iunius Iuvenalis, Anno Domini 2011)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik zat ook verbijsterd op mijn stoel toen ik deze man op tv zijn moorddadige ideeen hoorde uitbraken. en alle adviezen /rapporten / voorstellen van de PvdD, de ganzenbescherming, de faunabescherming enz. werden niet met 1 zin genoemd. http://www.bnr.nl/topic/mobiliteit/349706-1111/ganzen-even-belangrijk-als-veiligheid

    het was huiveringwekkend.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je kan het aantal ganzen verplaatsen door voer te strooien ver van de vliegtuigen vandaan, zodat de vogels niet meer bij de vliegtuigen komen.
    Bovendien zou het aantal vliegtuigen drastisch verminderd moeten worden, want inderdaad is de lucht voor de vogels en niet voor de vliegtuigen.
    Alleen is het niet meer weg te denken: het gemak dient de mens.

    BeantwoordenVerwijderen