Respect voor dieren

woensdag 14 december 2011

Eerste Kamer

PvdA-fractie Eerste Kamer
(klik op foto voor vergroting)
Toen in mei van dit jaar de verkiezingen voor de Eerste Kamer waren gehouden en Nico Koffeman daarin opnieuw de Partij voor de Dieren ging vertegenwoordigen, sprak Marianne Thieme woorden van de volgende strekking: "Wij zijn nooit een voorstander van de Eerste Kamer geweest, maar nu Nico herkozen is en daarin zijn belangrijke werk kan voortzetten, denk ik daar toch anders over."

Ik denk dat Marianne op dit moment haar tong zou willen afbijten.

7 opmerkingen:

  1. Het is duidelijk dat er langs parlementaire weg niet genoeg voor dieren kan worden bereikt. De straat op! Ze hebben er zelf om gevraagd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De presentator van Nieuwsuur en Ferry Mingelen hadden er gisteravond duidelijk plezier in dat het initiatiefwetsontwerp van Marianne Thieme over onverdoofd slachten door toedoen van de slappelingen uit de Eerste Kamer dreigt te sneuvelen. Ik kijk nooit meer naar Nieuwsuur. Het is nu tijd om te demonstreren bij slachthuizen waar zonder verdoving wordt geslacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er is een vuil politiek spelletje gespeeld in de Eerste Kamer. Het was waarschijnlijk naief te denken dat het lot van dieren via de wet kan worden verbeterd. Men moet niet verbaasd zijn als dierenrechtenactivisten nu radicaliseren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is diep triest dat de eerste kamer
    dit beschavingsoffensief heeft weggestemd.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is toch verschrikkelijk,dat de meerderheid van de politieke partijen tegen verdoofd slachten is.
    Zelfs Groen Links.
    Behalve de Pvd Dieren en PVV.
    Als je die martelgang van die dieren ziet word je al kotsmisselijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. NRC Handelsblad bekritiseert heden de opstelling van de Eerste Kamer, die steeds vaker 'tweede kamertje-spelen' wil. Dit terwijl ze geen kiezersmandaat van de burger heeft.

    Bij verbetering van dierenwelzijn moet in termijnen van evolutie gedacht worden. Burgerinitiatieven zoals Stop Fout Vlees (Milieudefensie) en Stop dierproeven op honden en katten (Antidierproevencoalitie) werden door de Tweede Kamer of niet ontvankelijk verklaard of afgewezen.

    Maar wij activisten denken en handelen in de geest van de Vader des Vaderlands (hierboven).

    BeantwoordenVerwijderen