Respect voor dieren

zondag 11 december 2011

Een lijntje naar Stientje

En dit is Stientje. Zij zit in de Tweede Kamer voor D66. Zij is enthousiast over het Beter Leven-kenmerk van de Dieren-bescherming, en vraagt nu aan staatssecretaris Bleker dit uit te breiden naar melk. Niet alleen vlees, ook melk die daarvoor in aanmerking komt, 'scharrelmelk', zou dit keurmerk moeten kunnen krijgen.

Voor vegetariërs/veganisten is dit een vreemde ontwikkeling maar als het helpt om dieren een beter leven te geven, dan moet dat maar. Wat Bleker hiermee te maken heeft snap ik niet. Voor zover ik weet heeft hij geen enkele bemoeienis met het keurmerk van de Dierenbescherming. Niettemin wil Stientje dat hij hiervoor 1 miljoen euro overmaakt naar de DB.

D66 staat niet bekend als uitgesproken diervriendelijke partij. Wat dat betreft kun je beter met de PVV te doen hebben. Daarom valt Stientje nu zo op, naast het feit dat ik nooit eerder van haar gehoord had. Haar opstelling illustreert Thieme d'r overtuiging dat de Partij voor de Dieren 'de haas in de marathon' is, d.w.z. een voortrekkersrol vervult als het gaat om bewustwording van het lijden van dieren.

Nog duidelijker is de relatie met de Dierenbescherming wanneer je je realiseert dat de directeur, Frank Dales, ook lid is van D66. Dan is het lijntje met Stientje gauw gelegd!

3 opmerkingen:

  1. Eigenlijk wel benieuwd of Frank en Stientje vegetariërs zijn........

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zijn vast vleeseters!

    De DB heeft wel aandacht voor vlees. Dat blijkt wel! Maar het is niet hun taak om aandacht aan vegetarische producten te geven.
    Beetje vreemd, deze organisatie zegt voor dieren op te komen!

    De DB wilt toch de vleessector in stand houden, lijkt wel. Dat noemt men ook dieren beschermen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat zijn ze lekker bezig met elkaar die D66ers en zo diervriendelijk ook in hun gebaar naar de dierenbescherming,dat moet bleker toch wel erg kunnen waarderen!!!

    BeantwoordenVerwijderen