Respect voor dieren

zaterdag 29 mei 2010

Dierenpark Emmen: geldproblemen

Dierenpark Emmen heeft 18 mei een brief gestuurd naar de gemeente Emmen, waarin de algemeen directeur mede namens de raad van commissarissen aangeeft dat de continuïteit van het bedrijf onder grote druk staat door de tegenvallende financiële cijfers van het huidige dierenpark aan de Hoofdstraat.

In deze brief geeft Dierenpark Emmen aan niet in staat te zijn zelfstandig een uitweg te vinden en doet een beroep op de gemeente Emmen om onder andere aanvullende financiële middelen beschikbaar te stellen. Gezien het grote belang van het voortbestaan van Dierenpark Emmen zegt het college toe oplossingsmogelijkheden in kaart te brengen. De uiteindelijke keuze is aan de raad.

De economische meerwaarde van Dierenpark Emmen voor de gemeente Emmen en de regio is groot. Dit ligt vooral besloten in werkgelegenheid, de aantrekkingskracht op toerisme en recreatie en de landelijke bekendheid.

Daarom heeft het college op 25 mei jl. besloten samen met Dierenpark Emmen te kijken naar mogelijke oplossingen. De gemeenteraad heeft het laatste woord over een ondersteuning en de uiteindelijke vorm en invulling daarvan.

Een gespecialiseerd bureau zal de huidige financiële situatie van Dierenpark Emmen in kaart brengen en oplossingsrichtingen met randvoorwaarden en garanties uitwerken. Het bureau zal ook een voorstel doen over de meest optimale juridische structuur. De gemeente Emmen en Dierenpark Emmen zullen waar mogelijk andere partners betrekken bij het vinden van oplossingen.
------

Commentaar:

Let op de kolderieke formulering. Hoewel de bodem van de kas in zicht komt, schrijft men rustig:

De economische meerwaarde van Dierenpark Emmen voor de gemeente Emmen en de regio is groot. Dit ligt vooral besloten in werkgelegenheid, de aantrekkingskracht op toerisme en recreatie en de landelijke bekendheid.

Sowieso slecht nieuws voor de inwoners van Emmen!
Ongetwijfeld gaat de gemeente weer bijspringen net als elders is gebeurd: Artis; Blijdorp. Het opsluiten van wilde dieren wordt gezien als prestige-object. Dat zullen de burgers in hun portemonnee merken.

Kernprobleem is uiteraard dat er in dit land veel te veel dierentuinen zijn: je struikelt erover.

Het spreekt ook welhaast vanzelf dat zelfs het woord dier in de berichtgeving niet voorkomt. Een dier is nu eenmaal zoiets als een kermisattractie. Iedere overheidsregulering ontbreekt. De Partij voor de Dieren zegt er ook iets over in het verkiezingsprogramma, al is het dan summier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten