Respect voor dieren

zondag 2 mei 2010

Geneesmiddelen: kosten en baten

Maar al te vaak zijn er de afgelopen decennia geneesmiddelen ontwikkeld die veel te duur waren voor het kleine beetje verbetering in de kwaliteit van leven.

Het is maar zeer de vraag of dat in de toekomst nog geaccepteerd wordt en of er ooit nog zoveel betaald zal worden voor zulke beperkte geneesmiddelen.

Het is eigenlijk waanzinnig dat zo weinig betaald wordt voor levensreddende middelen zoals vaccins tegen griep en zoveel voor een antikankermiddel dat het leven soms maar met een paar dagen verlengt.

De vraag zal onvermijdelijk gesteld worden of farmaceutische bedrijven wel honderden miljoenen moeten uitgeven om middelen te ontwikkelen die nauwelijks iets doen.


Uit: Jaap Goudsmit, Dromen van vaccins

1 opmerking:

  1. Wat een kolder dat er veel geld zou worden uitgegeven aan medicijn die het leven maar een paar dagen rekt. Met dit demagogisch gezwets zal de Partij voor de Volksgezondheid geen kiezers vinden, behalve onder de helft van de bevolking die geen kanker krijgt. En dan nog: als hun partner of kind kanker heeft, zullen niet-kankerpatiënten ook medicijn op prijs stellen.

    BeantwoordenVerwijderen