De uitreiking gebeurde:
- voor de radio
- op zondagochtend tussen 8 en 10 uur.
Hoe verzin je het.
Van het oorspronkelijke initiatief is zo goed als niets overgebleven. Dit noodlot schijnt elk initiatef t.b.v. proefdieren te treffen. Dit ligt uiteraard aan de organisatoren die allicht wel van goede wil zijn maar verder geen enkel idee hebben van werving en publiciteit.
De voorgaande keren was de uitreiking in het openbaar, met publiek. De kandidaten stelden hun onderzoek beknopt voor, er konden (enige) vragen gesteld worden en daarna werd er gestemd. Dat was op zichzelf een heel goed model, zeker ook stimulerend voor de onderzoekers.
De allereerste keer was meteen ook de meest schilderachtige. Die bijeenkomst - in 2007 - vond plaats in een collegezaal van het Paardenlab van de Utrechtse faculteit Diergeneeskunde. Toen ik binnenkwam moest ik eerst een verdoofd paard laten passeren dat liggend op een lage wagen naar de tegenoverliggende verkoeverstal gebracht werd. Geen alledaagse ontmoeting!
De beide volgende keren was de ruimte een steriele maar mooie zaal in het Utrechtse Academiegebouw.
De belangstelling daar was gering. Daarom is dus nu maar besloten de uitreiking geheel onzichtbaar te doen, op een tijdstip dat half Nederland op 1 oor ligt.
'Lef in het lab': op weg naar een zachte dood.
plaatje van de winnares: Geny Groothuis
Op de televisie en in de krant is er wel enige aandacht aan besteed.
BeantwoordenVerwijderenTv en krant nemen het DB-persbericht over. Spraakmakend kun je dat m.i. niet noemen.
BeantwoordenVerwijderen