Respect voor dieren

woensdag 26 mei 2010

Stemadvies (door Erica)

De meeste politieke opvattingen heb ik gemeen met de SP. Dat deze partij zich niet tegen het optreden van dieren in circussen heeft uitgesproken, vind ik heel kwalijk. Ik zou er dan ook geen lid van willen worden. Maar het is wel de partij die het meest consequent tegen het neoliberalisme is en linkse partijen zijn in het algemeen diervriendelijker dan rechtse.

Net als de SP ben ik tegen hulp bij zelfdoding van gezonde mensen (het zogenaamde Voltooid Leven), terwijl de Partij voor de Dieren zich kennelijk onder invloed van de militante atheïsten binnen de partij voor dit zwaktebod heeft uitgesproken. Euthanasie bij terminaal zieken vind ik ook alleen bij hoge uitzondering toegestaan.

Verder is de SP voor het handhaven van de leeftijdsgrens van 65 jaar voor de AOW, waarbij ouderen die dat willen langer mogen doorwerken, en voor herinvoering van de VUT.

Ook op het gebied van de zorg heeft de SP heel goede standpunten. De PvdD is niet van deze wereld met haar aanbeveling dat ouders bij hun kinderen moeten wonen. Kinderen wonen vaak wegens hun baan ver van hun ouders af. Verder zijn er genoeg mensen die geen kinderen hebben. De hele samenleving hoort voor ouderen te zorgen die niet meer zelfstandig kunnen wonen.

Ten slotte legt de SP de drempel voor hypotheekaftrek lager dan de PvdD en wil ze hogere inkomens zwaarder belasten.

Ik wil ook nog graag iets opmerken over orgaandonatie. De SP wil terecht dat iedereen na zijn dood automatisch orgaandonor wordt. Mensen die dit niet willen, dienen dit schriftelijk mee te delen. Nu is het nog andersom: alleen als je je hebt gemeld als orgaandonor, word je als zodanig geregistreerd.

 De Partij voor de Dieren is tegen het automatische donorschap.

Veel mensen geven zich louter uit laksheid niet op. Dit kost onnodig veel mensenlevens en levensgeluk.

3 opmerkingen:

  1. Het Comité Dierennoodhulp bereidt eveneens een stemadvies voor, - in samenwerking met de Partij voor de Volksgezondheid,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wispelturigheid, uw naam is vrouw. Bij nader inzien ga ik toch op de Partij voor de Dieren stemmen. Door de economische crisis mogen dieren niet uit de aandacht verdwijnen. Ik vind het vreselijk dat je op de televisie bij lijsttrekkersdebatten Marianne Thieme niet te zien krijgt. In een blad van de FNV werden de standpunten van allerlei partijen vergeleken, waarbij de Partij voor de Dieren niet werd genoemd. Als er een relletje is (de ruzie tussen Marianne en Esther), zijn de media er als de kippen bij, maar als het om de inhoud gaat, neemt de belangstelling sterk af.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vrijdagavond 28 mei had het actualiteitenprogramma Netwerk wel een blind date voor Marianne Thieme. Marianne werd naar een visser gestuurd. Ze schrok er duidelijk van en heeft niet alleen kritiek geuit op het leegvissen van de oceanen, maar ook op de achteloze manier waarop met individuele vissen wordt omgegaan en de langzame verstikkingsdood die zij sterven.

    BeantwoordenVerwijderen