Respect voor dieren

woensdag 12 mei 2010

Nog vier weken...


Politieke barometer 7 mei 2010

De Partij voor de Dieren daalt en komt uit op één zetel.

Hoe zou dat nou komen?!

Het is meer dan twee jaar geleden dat de partij van Marianne Thieme zo weinig steun had.

De partij stond rond Kerst zelfs een tijdlang op drie zetels.

Nog vier weken ...

14 opmerkingen:

  1. nou nou Barend, je lijkt wel blij. wat heeft het nu voor zin om dit op je blog te zetten. Als het lot van de dieren je zo aan het hart gaat schrijf dan liever een wervend positief stuk. Concentreer je op de vooruitgang die geboekt is juist door de Partij voor de Dieren. Als je niks kunt bedenken weet ik er nog wel een paar. Neem alleen het feit dat mensen zich nu openlijk durven uitspreken tegen uitbuiting van dieren. Dierenvrienden komen uit de kast, het zijn geen sentimentele kwezels meer. Immers, we zitten in de tweede kamer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Naar mijn mening zijn er drie oorzaken van de achteruitgang: het niet willen laten bijvoeren van de grote grazers in de Oostvaardersplassen, de geheimzinnige manier waarop de partijleiding probeerde Esther Ouwehand af te voeren en de financiële crisis, die de mensen afleidt van dieraangelegenheden. Dat er rond de kerst sprake is geweest van een vooruitgang zal te maken hebben met het afmaken van geiten en schapen wegens de Q-koorts. Overigens is D66 ook eens bijna weggevaagd, waarop een geweldige comeback volgde. Een partij met zo'n specifiek programma als de Partij voor de Dieren zal trouwens nooit een grote partij worden, zoals de SGP ook nooit groot zal worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga er niet van uit dat men de dierenpartij in het algemeen nauwgezet volgt. Hoeveel kiezers bijv. de kwestie-Oostvaardersplassen gevolgd hebben, is voor mij maar helemaal de vraag. Daarbij kwam de Partij hier niet uitsluitend negatief in het nieuws. Haar standpunt, hoe verfoeilijk ook, werd door sommige anderen namelijk gedeeld (de Minister!)

    De stennis die gemaakt is rond de kandidatenlijst is m.i. echt schadelijk geweest. Voor het eerst in haar geschiedenis kwam de Partij breeduit negatief in het nieuws.
    Het bijzondere daarbij is dat niemand open kaart gespeeld heeft: noch het bestuur, noch de betrokkenen. Er is m.i. dan ook geen enkele reden om te veronderstellen dat de lucht geklaard is. Met 1 zetel zou ik - om meer dan 1 reden - dan ook al heel blij zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk zeker dat het gedoe met het niet plaatsten op de kieslijst van Esther Ouwehand,heel veel schade heeft aangericht.
    Daarbij hebben ze nog steeds niks uitgelegd en is er nog steeds geen transparantie.De hele affaire is nog steeds in nevelen gehuld en er zijn nog steeds dubbele petten.Het zijn immers niet alleen leden die naar het stemlokaal gaan.....dus door transparant en eerlijk te zijn zouden ze misschien weer wat van het kwaad kunnen herstellen voor 9 juni,maar ik betwijfel het helaas ten zeerste.Het had zo mooi kunnen zijn......

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Op de website van Trouw is veel gediscussieerd over het bijvoeren van de grazers en het wordt de partij nog steeds kwalijk genomen dat deze toestond dat de dieren verhongerden. Mij wordt nog altijd door buitenstaanders gevraagd waarom men Esther wilde afvoeren. Dat ik hierop geen duidelijk antwoord kan geven, maakt de partij in de ogen van anderen ongeloofwaardiger. Ze geven hun stem liever aan een partij waarin ze meer vertrouwen hebben. Ze zijn bang dat ze hun stem weggooien als ze deze aan de PvdD geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat is een logisch gevolg ervan Erica,ik kan dat goed begrijpen.
    Ik vraag me af of het allemaal goed gaat komen voor de verkiezingen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @ anoniem,nee we zijn geen sentimentele kwezels meer,we worden al weer tijden terroristen genoemd door het klootjesvolk.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Er was ook iets in verkiezingsprogramma gekomen mbt oostvaardersplassen. Een of ander amendement erover was daarvoor aangenomen. Waarin aangegeven wordt dat OVP niet als natuurlijk gebied gezien kan worden en dat met de leden gekeken wordt naar de gegevens en een standpunt daarover bepaald wordt.

    Ik snap dat bepaalde zaken mss zorgt voor dat er vertrouwen weggevallen is. Ik heb het zelf persoonlijk ook lastig gehad afgelopen tijd. Maar we hebben hier een unieke kans voor de dieren. Ik ben het zeker ook niet met alles eens. En als ik de stemwijzers e.d. doe dan kom ik ook vaak ergens anders uit. Bij de PvdD heb ik iig zekerheid dat ze ruimschoots een goede richting op gaan. Hoewel ook soms te zwak gereageerd wordt of er zaken zijn waar ik het niet mee eens ben.

    Echter buiten dat allemaal is er een unieke kans om een stem te hebben in de kamer tussen het eindeloze gebrabbel van alle politieke partijen (links en rechts). Alle dierenvrienden bij elkaar denk ik dat we dat moeten behouden en over problemen heen stappen. Verschil van inzichten blijft altijd wel, maar binnen de democratie van de partij kan er zeker sturing aangegeven worden welke kant op.

    M.i. moet er geen mogelijkheid onbenut gelaten worden om een geluid te laten horen voor een betere wereld. Ik hoop dat iedereen die mss op een andere partij gaat stemmen of nog twijfelt goed nog eens alles op een rijtje zet en de voor- en tegens afweegt.

    Als je ziet dat diverse analyses laat zien dat het geluid van de pvdd toch veel uitmaakt daar, ook al zijn er maar 2 zetels, dan zou het zonde zijn als we niet deze verkiezingen groeien in zetels. Een groei in zetels zal inhouden dat we alleen nog meer gehoord worden. En dat dieren een nog luidere stem krijgt.

    Ik wens allen in ieder geval wijsheid toe in de overwegingen die ieder maakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Veel invloed PvdD:
    http://www.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/4573

    http://www.nd.nl/artikelen/2010/mei/07/dierenpartij-heeft-invloed-op-politiek

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Alhoewel ik het ook niet helemaal eens was met de mening van de PvdD in de Oostvaardersplassen en het verdwijnen van Esther op de verjiezingslijst stem ik PvdD.

    Ze hebben ook ontzettend veel goed werk voor de dieren gedaan!! Laten we dat niet vergeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat mij het meest aanspreekt is het uitgangspunt van de PvdD: de dieren. Dat is nog nooit gebeurd, en dat zal ook niet gauw opnieuw gebeuren: zichzelf wegcijferen ten gunste van niet-mensen. Aan elke verkiezing doen tientallen partijen en partijtjes mee: nooit een die rechten voor dieren en hun welzijn voorop stelt.

    Zie daarnaast eens hoe zielig de resultaten zijn van al die clubjes die al vele jaren de belangen van dieren zeggen te behartigen en die de mond vol hebben van 'lobbyen' (zonder daar ooit enige verantwoording over af te leggen). Wat een zielige club is niet de Dierenbescherming! En zo zijn er nog vele.

    Conflicten horen bij een organisatie van mensen. Net als kritiek. Er zullen ongetwijfeld nog meer fouten door de Partij gemaakt worden, en conflicten zullen blijven ontstaan. Het blijft allemaal mensenwerk. Maar zolang de hoofdrichting het behartigen van de belangen van dieren is, steun ik de Partij voor de Dieren onvoorwaardelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jullie hebben mij overtuigd: ik stem tóch op de Partij voor de Dieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Volgens de opiniepeiling van deze week staat de PvdD trouwens weer op twee zetels.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Veel mensen twijfelen momenteel. Ik heb gemerkt dat ik de meeste opvattingen gemeen heb met de SP. Daarom ga ik op deze partij stemmen. Ik ben nu eenmaal echt links.

    BeantwoordenVerwijderen