Respect voor dieren

zondag 30 mei 2010

Dierproeven: verkiezingsdebat geannuleerd!

..

Het debat “Dierproeven in debat” wordt verplaatst naar het najaar en vindt dus niet plaats op 2 juni a.s.


Dierproeven in debat

Woensdag 2 juni 2010, 20.00 uur

Wat kan en wil de politiek met dierproeven


Accepteren we apenproeven voor onderzoek naar veroudering? En meer dierproeven voor een leefstijl met nieuwe gezonde voedingssupplementen? Brussel is bezig met nieuwe regelgeving voor dierproeven. Dit zal dierproeven op de agenda van het nieuwe kabinet zetten.

Om de discussie alvast af te trappen, houden het Rathenau Instituut en het Athena Instituut op 2 juni in De Rode Hoed een verkiezingsdebat over het gebruik van dierproeven.

Burgers krijgen steeds meer moeite met het gebruik van proefdieren. Internet wordt met succes ingezet om de weerstand verder aan te jagen en werkt radicalisering van gelijkgestemden in de hand. Tegelijkertijd stijgt de behoefte aan dierproeven. Zo is door de vergrijzing meer kennis nodig over het menselijk brein. Hierdoor kan het debat over dierproeven in de komende jaren op scherp komen te staan.

Politici, onder wie Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren, discussiëren met elkaar, experts en de zaal over het gebruik van dieren voor dierproeven de komende tien jaar.

Organisatie: Rathenau Instituut en Athena Instituut van de Vrije Universiteit

Voor meer informatie: www.rathenau.nl

Toegang is gratis, opgave via info@rathenau.nl

Organisatie: Rathenau Instituut en Athena Instituut van de Vrije Universiteit

1 opmerking:

  1. Rathenau Instituut31 mei 2010 om 13:41

    Beste Barend,

    Het debat over dierproeven stond inderdaad voor 2 juni geagendeerd. Helaas hebben we dit moeten verplaatsen, omdat zo kort voor de verkiezingen de agenda’s van de politieke woordvoerders te vol zaten om deel te nemen.

    Aangezien het onderwerp politiek relevant blijft, wordt het verkiezingsdebat verplaatst naar het najaar en vindt dan als gewoon debat plaats.

    In de aankondiging is inderdaad een fout geslopen, dank voor uw opmerkzaamheid. (Partij VOOR de dieren en niet Partij van de dieren)
    Wij zullen dit wijzigen. Als wij een nieuwe datum hebben vastgesteld, zullen wij u hiervan op de hoogte brengen.

    Met vriendelijke groet,

    Monique Riphagen
    Researcher Technology Assessment

    Rathenau Instituut
    Anna van Saksenlaan 51
    2593 HW Den Haag
    Postbus 95366
    2509 CJ Den Haag

    BeantwoordenVerwijderen