Respect voor dieren

woensdag 12 mei 2010

Trouwen met duiven

Image and video hosting by TinyPic


Hartelijk welkom op de "witte-duiven site" !
Ja, een goed idee om een paar witte geluksduiven los te laten op het stadhuis.
Een prachtige ervaring op de mooiste dag van je leven,
en zoals je weet brengen witte duiven geluk !

Ook leuk om aan vrienden kado te geven.

Onze mooie witte duiven zijn getraind om waar vandaan dan ook direct weer naar hun hok terug te vliegen. Op deze manier kunnen wij u een diervriendelijke service aanbieden.
Onze geluksduiven zullen elke trouwdag onvergetelijk maken !
Reserveer tijdig !!!
Bel nu op 06-98765432 en neem alvast een vrijblijvende optie op de trouwdatum.
Graag tot uw dienst !

Witte duiven verhuur Noord Holland, vliegend de beste !

Commentaar Dierenbescherming:
Naast het niet erkennen van de intrinsieke waarde van het dier zijn er concrete bezwaren tegen het gebruik van sierduiven voor bijvoorbeeld trouwerijen. Veel sierduiven vinden de weg naar huis niet terug. De duif zal in het wild niet kunnen overleven en is ten dode opgeschreven als niemand zich over hem ontfermt. Als iemand zich wel ontfermt over een gevonden duif die ‘alleen maar’ uitgeput is, wordt het dier meestal door de dierenambulance opgehaald. Het komt vaak voor dat verdwaalde dieren ergens tegenaan vliegen, bijvoorbeeld de bovenleiding van een trein of tram. Het gevolg is dikwijls een grote wond op de borst, botten of gebroken vleugels of beschadigde kop en/of pootjes. De gewonde of zieke dieren worden direct naar de dichtstbijzijnde dierenarts gebracht, waar ze gehecht worden en medicijnen krijgen.
Naast de zorg om het welzijn van de dieren is er sprake van onkosten die veelal niet verhaaldkunnen worden op de eigenaar omdat die niet bekend is. De kosten van een dierenarts en verzorging worden daarom vaak door een afdeling van de Dierenbescherming, dierenambulance of vogelopvang betaald. In sommige gemeenten betaalt de gemeente mee aan de onkosten die voor deze dieren worden gemaakt.
Helaas bestaat er geen landelijk verbod op het loslaten van sierduiven.
Wel is het mogelijk lokaal een verbod in te stellen. De gemeente Gouda heeft bijvoorbeeld besloten het loslaten van sierduiven niet meer toe te staan. De Dierenbescherming hoopt dat meer gemeenten zullen overgaan tot een verbod,waardoor het loslaten van sierduiven, met alle nadelige gevolgen van dien, zal verminderen.

Aanbeveling: De gemeente geeft geen vergunning voor het gebruik van sierduiven bij trouwerijen of andere gelegenheden.

Commentaar Landelijke Werkgroep-Duivenoverlast
Er zijn vredesduiven, bruidsduiven en rouwduiven. Ze hebben gemeenschappelijk dat ze allemaal wit zijn, maar de gelegenheid waarbij ze worden losgelaten verschilt.
Vredesduiven worden losgelaten bij gelegenheden waarbij het loslaten van de duiven vrede symboliseert. Op bevrijdingsdag 5 mei kunnen vredesduiven worden losgelaten, maar ook bij allerhande andere (politieke) gelegenheden worden de duiven losgelaten. Bij manifestaties van de vredesbeweging is het loslaten van witte duiven populair.Bruidsduiven worden losgelaten tijdens bruiloften en meestal na de huwelijksinzegening op het stadhuis. De witte duiven symboliseren liefde en geluk, wat het bruidspaar wordt toegewenst.Rouwduiven tenslotte worden losgelaten bij begrafenissen. Als een kind van bijvoorbeeld 10 jaar is overleden, worden bij het graf 10 witte duiven losgelaten. Het aantal duiven kan de leeftijd aangeven, maar soms volstaat ook 1 duif. Het loslaten van de duif symboliseert de bevrijding van de ziel uit het lichaam en het opstijgen naar de hemel.Het loslaten van witte duiven heeft een symbolische betekenis. Wat men echter vergeet is dat het met de witte duiven vaak slecht afloopt. Witte duiven worden op het internet, maar ook in dierenwinkels volop aangeboden. Wanneer het witte lachduiven en pauwstaartduiven betreft, kun je ervan uitgaan dat deze ten dode zijn opgeschreven. Deze duiven zijn tam en gefokt en kunnen absoluut niet voor zichzelf zorgen. De lachduiven zijn zeer stressgevoelig en bovendien tropisch, dus die blijven sowieso niet lang in leven. De pauwstaarten zijn minder stressgevoelig maar kunnen zich slecht oriënteren en blijven zitten wachten op voedsel, dat uitblijft.
Witte postduiven hebben de grootste overlevingskans, want die kunnen terugvliegen naar het hok waar ze geboren zijn. Maar omdat ze wit zijn, zijn ze ook een makkelijke en goed zichtbare prooi voor roofvogels. Witte duiven zijn altijd als eerste slachtoffer van roofvogels.
Het loslaten van duiven die geen postduif zijn, is verboden in Nederland. Het betreft dan immers het uitzetten van tamme dieren en het onthouden van zorg.
Het loslaten van postduiven is niet verboden omdat deze duiven terugvliegen. Degene die de duiven koopt of huurt weet echter doorgaans niet wat wel of geen postduif is met alle gevolgen van dien.

Voor meer info, klik hier

2 opmerkingen:

  1. Huwelijken waarbij deze duiven worden losgelaten zijn hopelijk als straf tot mislukken opgeschreven.......Mensen denken vooral niet na en doen de massa na.Denken geen seconde aan die dieren,nee alleen aan hun eigen geluk,dat daar dieren voor in het ongeluk gestort worden zal ze een zorg zijn....
    Zelf heb ik bij mijn huwelijk een goochelaar gehuurd vanwege de taalbarriere van mijn gasten.
    Ik heb erg lang moeten zoeken voordat ik een goochelaar vond die geen dieren gebruikte/misbruikte......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het ook belachelijk dat er nog geen verbod is op het loslaten van duiven tijdens een huwelijk. Ik hoop dat partij van de dieren ervoor kan zorgen dat er een verbod op komt. En ik hoop ook dat al die huwelijken, die duiven hebben gebruikt,vreselijk in de soep lopen. Ik haat die mensen.

      Verwijderen