Respect voor dieren

vrijdag 21 mei 2010

Partij voor de dieren: Anja Hazekamp

Image and video hosting by TinyPic

Dit is Anja Hazekamp. Een wat fletse foto helaas, maar dat past wel bij haar. Evengoed een mooi interview in Bionieuws van 8 mei j.l., een vakblad voor biologen. Het hol van de leeuw, want onder biologen bestaat in het algemeen niet veel sympathie voor de Partij voor de Dieren. Een bioloog vindt een dier meestal niet meer dan een interessant studie-object. Ze wijst er fijntjes op dat de nummers drie, vier en vijf van de kandidatenlijst van de PvdD mooi wel allemaal biologen zijn: Hazekamp, Wassenberg, Van Liere.

Over de kwestie-Ouwehand zegt ze: "Je gaat niet openbaar maken waarom je een bepaalde kandidaat hebt afgewezen. Zo ga je niet met elkaar om. (...) Het echte nieuws is dat er nu ook in Oost-Groningen Q-koorts is uitgebroken. Dat vind ik schokkend."

Ze maakte in haar opleiding tot biologe bezwaar tegen het snijpracticum, en mocht toen als vervanging o.a. het skelet van een kabeljauw natekenen. "Deze alternatieven tonen aan dat dierproeven niet echt nodig zijn. Je kunt ook een prima arts worden zonder zelf experimenten op mensen te doen."

De Partij voor de Dieren is geen one issuepartij. "Wij zijn juist de enige partij die niet alleen maar opkomt voor één belang: het economisch belang van de westerse mens."

1 opmerking:

  1. Past mooi in het clubje van vooral niet transparant zijn en braaf meelopen dus.

    BeantwoordenVerwijderen