Respect voor dieren

dinsdag 6 oktober 2009

Dierproeven in Waalwijk

Kranten en tijdschriften hebben zgn. stoppers liggen om bij de opmaak gaten op te vullen. Dit zijn kostenloze advertenties van wat genoemd wordt ‘goede doelen’. Bij de Waalwijker, een lokale krant, hebben ze een opmaker aan wie naar mijn mening een steekje los is. Hij (of zij) plaatste zondag j.l., op Dierendag, vijfmaal een stopper van de stichting Informatie Dierproeven (beter te noemen: Misinformatie Dierproeven). De tekst luidde: Medisch onderzoek kan (nog) niet zonder dierproeven.

Uitgerekend op Dierendag, vijfmaal, in verschillende formaten, deze propaganda voor dierproeven. De Waalwijker toont daarmee aan niet alleen een bijzonder luie opmaker te hebben – liever steeds dezelfde stopper gebruiken dan bijv. iets aan de opmaak veranderen – maar ook een eindredacteur die zijn vak niet verstaat.

De tekst van deze (anonieme) stopper is afkomstig van een clubje dierproefnemers dat probeert goodwill voor hun smerige werk te kweken. Want wie geeft iemand het recht om dieren levend op de snijtafel te leggen? En is er iemand die zijn of haar dier daarvoor afstaat?!

Dierproeven worden gedaan omdat de meeste onderzoekers te lui (en te beperkt) zijn om andere methoden te bedenken. Dierproeven zijn daarnaast in hoogste mate onbetrouwbaar. Zelfs proeven op mensen geven nog geen zekerheid, want de testtermijnen zijn te kort. Lees de bijsluiter van je ‘genees’middel daarom maar liever N I E T!

De krant staat on line: overtuig jezelf!
http://www.waalwijker.nl/html/2009/week40.html

4 opmerkingen:

  1. Patrick van Engelen6 oktober 2009 om 20:47

    Beste Barend,

    Ik kan u in elk geval ook nog mededelen dat wij als krant hebben besloten dat deze stoppers n i e t meer in onze krant geplaatst mogen worden.

    Onze opmaker is daar nu ook van op de hoogte.

    Met vriendelijke groet,
    Patrick van Engelen
    De Waalwijker

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Barend, gefeliciteerd met je succes! Een bewijs dat je in je eentje ook wat kunt bereiken. Er is al eerder gezegd dat één mens die morele moed toont meer bereikt dan een massa ja-knikkers.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt!

    Het is goed dat dieractivisten netwerken hebben
    en elkaar op de hoogte houden, zodat we met z'n allen in het hele land actie voor de dieren kunnen voeren.

    BeantwoordenVerwijderen