Respect voor dieren

woensdag 28 oktober 2009

Vleeswijzer

Is de Vleeswijzer van Varkens-in-Nood nu net zoiets als het vleeskeurmerk van de Dierenbescherming?!

Als dat zo is, wordt het tijd het donateurschap te heroverwegen.

3 opmerkingen:

  1. Dag Barend,

    Varkens in Nood is er niet expliciet op uit om mensen vegetarisch te krijgen (zelf ben ik wel vegetariƫr en voorlichter voor Varkens in Nood). De stichting heeft als streven zo veel mogelijk mensen bewust te maken van wat voor dierenleed er aan vlees uit de bio industrie kleeft en van hun keuzemogelijkheden. Mensen zeggen vaak dat ze het vreselijk vinden wat de dieren in de bio industrie wordt aangedaan maar vragen zich af wat ze er aan kunnen doen.
    Dat wordt dus onder andere aan de hand van de vleeswijzer duidelijk gemaakt.

    Groeten, Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het doet me denken aan de uitvinding van de guillotine. Executie door middel van de valbijl was in elk geval minder pijnlijk dan radbraken en vierendelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Niets nieuws onder de zon. Dierenwelzijnsorganisaties promoten nu eenmaal het eten van dieren. Ze weten dat de mens vleesverslaafd is, en daarom promoten ze de in hun ogen 'diervriendelijke' varianten van bio-industrie vlees. Het zou leuk zijn indien ze ook eens zouden spreken van de raakvlakken tussen bio-industrie en biologische industrie. Zoals bv het wegnemen van babydieren als geitjes en bokjes bij de moederdieren, en de verkoop van deze babydieren aan (rituele) slachters. Tot zover het 'diervriendelijke' aspect van biologisch vlees...

    BeantwoordenVerwijderen