Respect voor dieren

woensdag 21 oktober 2009

Met wie doe je zaken? (vervolg)

ZAANDAM - In Zaandam zijn zaterdagavond twee groepen dierenactivisten kort maar hevig met elkaar op de vuist gegaan. Zeven actievoerders van de groep Met Dieren Tegen Beesten stonden te demonstreren tegen het dierenleed in circus Belly Wien, toen uit het niets 25 jongeren met bivakmutsen verschenen en begonnen te vechten. De politie heeft twee aanhoudingen verricht.

De actievoerders van MDTB zijn fel gekant tegen de wijze waarop het circus met zijn dieren omspringt. Ze vinden dat misbruik van de beesten wordt gemaakt.
De tegenstanders zouden representanten zijn van de actiegroep Respect voor Dieren. Die zijn, als het gaat over dierenleed in circussen, dezelfde mening toegedaan.

Het vermoeden bestaat dat de schermutselingen het gevolg zijn van tegenstrijdige politieke opvattingen. Respect voor Dieren zou zeer links georiënteerd zijn en MDTB staat bekend als een rechts-nationalistische organisatie.

De voorstelling ging zaterdagavond gewoon door. Belly Wien, dat zichzelf profileert als het dierenrijkste circus, is vaak mikpunt van demonstraties. Al diverse malen kon een voorstelling niet doorgaan wegens actievoerders. (HET PAROOL 19-10-2009)
-------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------

Poll Volkskrant 11-10-2009 (www.volkskrant.nl)

FNV zoekt steun bij W i l d e r s in de strijd tegen AOW-leeftijdsverhoging.

Stelling

Bij het zoeken naar bondgenoten is de politieke kleur niet van belang.

Toelichting door Erica:

Als er één dilemma duivels is, dan is dit het wel.
In een wanhopige poging het gros van de bevolking te behoeden voor de uitbuiting die het gedwongen werken op latere leeftijd gedurende veertig uur per week vaak is, alsof iedereen op leeftijd nog net zo gezond is als een dertiger, zoekt de FNV steun bij de anti-islampartij voor een grootscheeps protest tegen uitvloeisels van een economische crisis die door rijken is veroorzaakt.

Het is te gek voor woorden dat ouderen langer moeten doorwerken, terwijl er veel jongeren niet aan de bak komen en alleen daarom langer blijven doorleren. Het is natuurlijk een gelegenheidspact, zoals Rusland met Hitlerduitsland had gesloten om de bewapening op peil te brengen voor de oorlog tegen de nazi's.

De FNV mag de oorspronkelijk socialistische en katholieke beginselen niet te grabbel gooien door de islamitische vakbondsleden te laten vernederen door het tuig van Geert W. Ik vind dat iedereen die zich voor de PVV inzet uit de FNV moet worden gegooid, zoals destijds ook gebeurde met vakbondsleden die actief waren voor de Centrum-Democraten van Janmaat. Tegelijk moet de FNV zich vanzelfsprekend keihard verzetten tegen de kabinetsplannen, desnoods dan maar door het hele land plat te leggen. Alles beter dan buigen voor het grootkapitaal en het fascisme!

15 opmerkingen:

  1. Anders dan Erica ben ik het EENS met de stelling. Ook vandaag heeft de Volkskrant een vergelijkbare stelling op de website en ook vandaag behoor ik tot de kleinst mogelijke meerderheid van de stemmers. De verhouding is bijna fifty-fifty. Een interessant onderwerp!

    Begin dit jaar demonstreerde ik tegen het dierencircus. Er zouden ook ultrarechtse demonstranten komen. Had ik geen enkele moeite mee. Ik deel die ideologie niet maar op dat moment vond ik het belangrijker een vuist te maken voor de dieren.

    2. Eveneens anders dan Erica heb ik in beginsel geen moeite met het (geleidelijk) verhogen van de AOW-leeftijd tot 67 jaar.

    3. Wie daar wel moeite mee heeft is Kim Holland, een Nederlandse porno-actrice.
    Ik sluit niet uit dat ze niet helemaal begrijpt waar het over gaat, maar gevraagd naar haar mening antwoordde ze:

    “67?

    Nee, joh, gekkie,

    69!”

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die uiterst rechtse anti-circusdemonstranten waren van "Met de Dieren Tegen de Beesten", een mantelorganisatie van "Voorpost". "Voorpost" is een nazi-organisatie van Nederlanders, Vlamingen en Zuid-Afrikanen, waarvan alleen lieden met 100% "Germaans" bloed lid mogen worden. Als je samen met zulke lui demonstreert, waarvan een trouwens op de televisie zei dat hij bij dat circus voor volk en vaderland stond (!?), breng je de dierenrechtenbeweging in diskrediet en doe je de dieren geen goed.

    Hoewel jij in je profiel iets anders vermeldt, ben jij niet meer werkzaam in het onderwijs of een ander beroep, zodat je gemakkelijk praten hebt over de verhoging van de AOW-leeftijd.

    De soixante-neufonderbroekenlol lijkt op een afleidingsmanoeuvre. Het gaat om een letterlijk doodernstig onderwerp.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wil straks gewoon AOW ontvangen op mijn 65 ste,mocht ik die leeftijd behalen.
    Daarna wil ik rustig achter de bloemetjes zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik laat mijn vensterbank vrij voor poezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gelukkig is de FNV tot inkeer gekomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Erica zegt : "Als je samen met zulke lui demonstreert, waarvan een trouwens op de televisie zei dat hij bij dat circus voor volk en vaderland stond (!?), breng je de dierenrechtenbeweging in diskrediet en doe je de dieren geen goed."
    -----

    Het tegendeel is waar. Het laat zien dat de liefde voor dieren - tot en met de actiebereidheid - dwars door alle ideologieën heenloopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat hebben volk en vaderland met dieren te maken? Het heerschap in kwestie zei niet dat hij tegen circusnummers met dieren was, maar dat hij daar voor volk en vaderland stond! Barend, jij schijnt niet te willen snappen dat uiterst rechts onderwerpen van uiterst links pikt (dierenrechten, vanouds vooral een anarchistisch onderwerp, en vakbondsstrijd) om zo meer aanhang te krijgen. Als ze eenmaal aan de macht zijn, rekenen ze met links af.

    De FNV is er ook voor moslims en wij dienen allemaal te beseffen dat een mens niet van brood alleen leeft, dus ook solidariteit in zijn vaandel moet schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Barend, jij bent de enige niet-nazi in de dierenrechtenbeweging die bereid is samen met nazi's te demonstreren. Ik heb niets tegen eigengereidheid, maar je vergoelijkende houding tegenover MDTB, over welke club ik je eerder duidelijk heb ingelicht, stuit me tegen de borst. Is het bij jou een kwestie van overjarige puberale recalcitrantie of maakt het je niets uit of iemand een nazi is?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heel eerlijk gezegd Erica heb ik - d.w.z. de dieren - meer last van VVD - en vooral van CDA - dan van zoiets marginaals als MDTB.

    Ormel, Koopmans, Buma, Schreier-Pierik, Verburg, Veerman - over nazi's gesproken.....

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat dieren meer te vrezen hebben van CDA en VVD ben ik met je eens. Mensen hebben trouwens ook te vrezen van de VVD en hun geestverwanten, die de wereld in een economische malaise hebben gestort, terwijl er al weer hoge bonussen worden uitgekeerd aan topmanagers bij banken. Als de banken het niet redden, krijgen ze vaak wel geld van de belastingbetalers. Het wordt hoog tijd dat grond, productiemiddelen en banken in handen van de gemeenschap komen.

    Al heeft Voorpost zijn webpagina aangepast, zodat het nazistische karakter van deze beweging wat minder in het oog springt, toch is het duidelijk dat het om een extreem-rechtse club gaat. Barend, je bent ontwikkeld genoeg om te weten dat het vooral nazi's en Japanse nationalisten/fascisten waren die medische experimenten op mensen hebben uitgevoerd. Je kunt niet tegen dierproeven ageren met mensen die, zodra ze aan de macht zijn, in concentratiekampen gevangenen aan experimenten onderwerpen. Soms hoor je wel eens een doorgedraaide dierenliefhebber zeggen dat er maar proeven op mensen moeten worden genomen. Zelfs jij hebt wel eens geopperd dat er maar gevangenen moesten worden gebruikt voor experimenten, want dan konden ze wat terugdoen voor de maatschappij. Alleen omdat gevangenen volgens jou vaak drugsverslaafden zijn en daardoor niet gezond, zijn ze minder geschikt voor medische proeven. Een ethisch bezwaar tegen medische experimenten op mensen heb je niet naar voren gebracht.

    Als dierenbeschermers en -activisten in zee gaan met racisten, zal dit het einde betekenen van de dierenrechtenbeweging. Het publiek zal dierenrechtenactivisten vereenzelvigen met nazi's en zich afzijdig houden van acties tegen de momenteel nog toegestane dierenmishandeling zoals dierproeven, hengelen, bio-industrie, enz. Ook hier geldt dat je de duivel niet met Beëlzebub kunt uitdrijven. De Partij voor de Dieren, Bite Back en Respect voor Dieren willen terecht niet incidenteel samenwerken met Met de Dieren Tegen de Beesten, zoals gezegd een mantelorganisatie van Voorpost. Dierenliefde en mensenliefde horen bij elkaar en mensenliefde moet voor de hele mensheid gelden, niet alleen voor het eigen volk.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Graag verwijs ik nog naar het artikel "Flyeractie tegen extreem-rechtse dierengroep" op http://www.afanederland.org, waaruit ik het volgende citeer:
    "Laat je niet foppen door racisten!... De rechts-extremisten van Voorpost en de organisatie 'Met de Dieren Tegen de Beesten' demonstreren tegen McDonald's vanuit nationalistische motieven... Met onze tegenactie willen wij ervoor zorgen dat u door het nette masker van MDTB en Voorpost heenkijkt. Nette racisten bestaan immers niet."

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Beste Erica,

    Wij worden het gewoon niet eens. Ik vind acties tegen McDonald's uitstekend. Het is naar mijn mening van de gekke wanneer dieractivisten ELKAAR gaan bestrijden.
    Wie staan er toe te kijken als lachende derden?

    Ik voor mij zie op dit moment andere prioriteiten dan acties tegen andere politieke partijen/bewegingen. Wanneer deze mij steunen in mijn strijd voor dierenrechten, dan is al veel gewonnen: ze hoeven zich voor mij niet te legitimeren.

    Ik heb geen koudwatervrees voor de toekomst. Andersdenkenden zijn niet bij voorbaat boeven en moordenaars.

    Natuurlijk ben ik voor proeven op mensen; die vinden ook al volop plaats. Echter:

    + nà dierproeven (en niet in plaats van);
    + nog te weinig,en vooral:
    + veel te kort.

    Farnmaceuten hebben haast om hun gif te slijten.

    De kwestie van proeven op gevangenen is in het verleden aan de orde geweest (USA). Men is daarvan teruggekomen omdat die mensen te vaak niet honderd procent gezond zijn. En het ook logistiek allemaal veel te lastig is. Voor zover ik weet waren dit geen gedwongen proeven. Daar ben ik ook niet voor: proeven alleen na toestemming.

    Barend

    PS.De Volkskrantpolls lieten t w e e maal zien dat een (kleine) meerderheid vòòr de stelling is:

    Bij het zoeken naar bondgenoten is de politieke kleur niet van belang.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Beste Barend,

    Het bezwaar van de linkse AFA tegen de acties van MDTB is dat het anti-amerikanisme van Voorpost ultra-nationalistisch gemotiveerd is. Al zul je niets tegen wolven hebben: vind je het echt niet bezwaarlijk om samen te werken met de wolven in schaapskleren van voornoemde club?

    Koudwatervrees voor de toekomst? Ken je het recente verleden niet? Voorpost/MDTB is een verzameling racisten en antisemieten, waarvan er een is veroordeeld wegens o.a. brandstichting bij een synagoge en een moskee. Als jij racisten en antisemieten louter als andersdenkenden ziet, vraag ik mij af of onze wegen zich niet moeten scheiden, hoe aardig ik je persoonlijk ook vind.

    De Volkskrantpolls lap ik aan mijn laars. Wat de meerderheid van de bevolking vindt, is bijzaak. Ik probeer naar de stem van mijn geweten te luisteren, zoals ik ook heb gedaan in de kwestie van de foto van mishandelde goudvissen. De Vissenbescherming (sic) heeft voor mij afgedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het aantal dieractivisten dat gevangen zit, dan wel gevangen gezeten heeft, zou ik niet graag de kost geven.

    Hoewel....

    Nationaal èn internationaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het gaat erom waarvóór je gevangen hebt gezeten. Zelfs uit dierenliefde ga ik niet demonstreren met geestverwanten van hen die de hele familie van mijn beste vriend hebben vermoord en met lieden die mij scheef zouden aankijken als ze mij met een Surinaamse vriend van mij zouden zien lopen.

    BeantwoordenVerwijderen