Respect voor dieren

zaterdag 3 oktober 2009

Stofjas

Omdat ik na jaren weer eens wat schilderwerk moest doen en ik mijn kleren liever niet onder de verf wil hebben, ging ik op zoek naar een stofjas. De vorige was afgedankt en in de vuilnisbak terechtgekomen. Overalls draag ik niet graag: teveel gedoe om aan te trekken.

Ik wendde me tot de bekende dhz-zaken Gamma, Praxis, Karwei. Uiteindelijjk belandde ik zelfs in een heel grote Duitse bouwmarkt: Hornbach Zaandam. Nergens een stofjas.

Ik ga naar een verfwinkel. Naar een detailhandel in kappersbenodigdheden.
Alles tevergeefs.

Wel werd ik verwezen naar steeds specialistischer zaken. Dat was op zich wel leuk: je komt nog eens ergens, je ziet nog eens wat. Zo kwam ik ook in een grote gereedschapswinkel. Maar ook daar niet. Maar daar kreeg ik wel de Gouden Tip: Hensen in Haarlem.

En ja hoor, die zaak, vlakbij de Grote Markt, had zelfs een sortering! Kwaliteiten, kleuren, modellen. Daar heb ik mijn slag geslagen; wel aanmerkelijk duurder dan ik gedacht had, maar dat is natuurlijk niet vreemd als er zo weinig handel in is.

En passant deed ik nog de volgende weetjes op. Er zijn mensen die een stofjas niet prettig werken vinden: te krap. Dat was de reden dat de verkoper mij een wat een grotere maat aanbeval.

Voor het fenomeen dat ze niet meer gedragen worden, had niemand een verklaring. Omdat ook bedrijfskleding toch aan een zekere stilering (mode) onderhevig is, vinden winkels het te duur worden om een voorraad aan te houden, als ze haast niks verkopen.

Je kunt me feliciteren.
Ik ben nu de trotse bezitter van een blauwgrijze, getailleerde stofjas! Ongeveer zoals op de foto.

Image and video hosting by TinyPic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten