Respect voor dieren

zaterdag 8 januari 2011

Met trots presenteert de Partij voor de Dieren...

Amsterdam, 6 januari 2011 – Het partijbestuur van de Partij voor de Dieren draagt Niko Koffeman voor als lijsttrekker voor de komende Eerste Kamerverkiezingen. Het besluit daarover is unaniem genomen.

Het bestuur heeft Niko Koffeman gevraagd of hij voor de komende periode opnieuw beschikbaar wil zijn om lijsttrekker te zijn voor de Partij voor de Dieren en Koffeman heeft hier positief op gereageerd. De kandidatuur van Koffeman voor het lijsttrekkerschap zal worden voorgedragen aan de leden van de partij op het congres in januari.

Koffeman kreeg steun in de Eerste Kamer voor voorstellen om te komen tot een transitie naar een meer plantaardige eiwitproductie, voor een duurzaamheidstoetsing van alle belastingmaatregelen, voor nakoming van de gemaakte afspraken met betrekking tot de Ecologische Hoofdstructuur en voor een verplaatsing van de regie bij de bestrijding van besmettelijke dierziekten naar het ministerie van VWS.

De beoogde nummer 2 op de kandidatenlijst is dr. Birgit Verstappen, nu lid van Provinciale Staten in Noord-Brabant.
-------------------------------------------------------------------------------
Commentaar

BW had al eerder contact met deze 'kanjers'; in het kort hieronder nog eens de weergave ervan.

Die andere 'kanjer', Anja Hazenkamp, is uit beeld geraakt. Maar dat is logisch. Koffeman heeft, als Zevendedagsadventist, liever Birgit Verstappen in de buurt. Met haar kan hij nog eens een boom opzetten over de preek van de vorige zondag. Met name ook over de vraag: Hoe verhouden mens, natuur en God zich met elkaar en welke rol zou de mens moeten spelen wanneer het gaat over respectvol omgaan met alles wat leeft?

Luister nu naar de profetieën van Nico Koffeman zelf:

De Partij voor de Dieren wordt de grootste milieupartij van Nederland, verwacht medeoprichter en senator Niko Koffeman.

‘Ik verwacht dat de omstandigheden zo veranderen dat we groter kunnen worden’, zegt Koffeman in een interview in deze krant. ‘Groter dan GroenLinks ja, maar ik weet niet of GroenLinks zo groot blijft als het is.’

Volgens Koffeman zullen nieuwe crises – vogelgriep of oplopende tekorten van graan, dat deels voor veevoer wordt gebruikt – voor een nieuw politiek landschap zorgen.
Hij schetst de PvdD, sinds de laatste verkiezingen met twee zetels in de Tweede Kamer, als een groene partij die ‘dieren’ in de naam heeft gekozen omdat dat meer stemmen zou opleveren.

‘Als we de Partij voor Natuur, Mens en Milieu zouden heten, hadden we niet in de Tweede Kamer gezeten’, zegt de voormalige reclameman die voor de SP ooit de tomaat bedacht als symbool.
‘In marketing moet je focussen. Het succesvolste is: eerst inzoomen, en daarna uitzoomen vanuit dat ene aspect.’

Voorlopig blijven dierenrechten het voornaamste strijdpunt van de partij.
-------------------------------------------------------------------

De beoogde nummer 2 op de kandidatenlijst is dr. Birgit Verstappen, nu lid van Provinciale Staten in Noord-Brabant.

Birgit Verstappen (geheel rechts)

Hoe verhouden mens, natuur en God zich met elkaar en welke rol zou de mens moeten spelen wanneer het gaat over respectvol omgaan met alles wat leeft?

Birgit Verstappen (1961) promoveerde in 2000 op een onderzoek over ecologische theologie met het proefschrift ‘Ekklesia van leven’.
Ze is er van overtuigd dat er weinig ruimte is en zal zijn voor het denken van deze stroming binnen de theologie, zolang men de focus exclusief gericht houdt op de mens.

Birgit is ook Statenlid in Noord-Brabant voor de Partij voor de dieren. Ze blijkt geen idee te hebben van wat er zich in Oss afspeelt. Zo meent ze bijvoorbeeld dat de SP voor het Organongebouw actie voert tegen dierproeven.
Ze vindt daarom dat de Dierenpartij nu niet meer in actie hoeft te komen. Esther Ouwehand doet al genoeg, vindt ze. Ze schrijft:

"Esther Ouwehand doet veel aan dierproeven en heeft al veel bereikt. Dat nu ook andere partijen zich roeren is prima, dat is alleen aan te moedigen. Het betekent dat onze aanjaagfunctie goed werkt. Prachtig die foto van de actievoerders. De SP doet dus ook goed werk."

***

Deze kandidaat-senator weet dus, als het nog maar om haar eigen provincie gaat, al van toeten noch blazen...

De Partij voor de Dieren maakt het de kiezer niet gemakkelijk op haar te stemmen op 23 mei a.s.

2 opmerkingen:

  1. Het probleem is dat er vanuit de dieren gezien geen betere partij is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Berend Baggersloot15 januari 2011 om 19:44

    Ik zou de Partij voor de Dieren of het niet voorhanden zijn van een diervriendelijker partij niet als een probleem willen duiden. Het probleem is het niet aflatende cynisme dat via een site als deze wordt uitgestrooid. Alsof alleen gecertificeerde atheisten kunnen deugen en niet het goede wat de eerste Partij voor de Dieren ter wereld presteert telt, maar de verborgen agenda's die door paranoia lieden vermoed worden. Kwaadsprekerij die leidt tot zelfdestructie van wat eigenlijk gekoesterd en uitgebouwd zou moeten worden.
    Kritiek leveren als doel in zichzelf, zelfs als er helemaal geen reden toe is. Zelfkastijding van de bovenste plank.
    Je zult maar dier zijn en zulke destructieve belangenbehartigers hebben

    BeantwoordenVerwijderen