Respect voor dieren

zaterdag 1 januari 2011

Ritueel slachten: referendum

De Kamer heeft gestemd over de motie van Dion Graus om het rituele slachten te verbieden.

De motie is verworpen.

Alleen de PVV en PvdD waren ervoor.

Opmerkelijk is dat de leden van alle partijen in meerderheid voor een verbod waren.

De politiek wenst dit te negeren. Waarom eigenlijk?

Met een referendum zouden we die politici misschien kunnen overtuigen.

Wie neemt het voortouw?

9 opmerkingen:

  1. De andere partijen zijn kennelijk doodsbenauwd van discriminatie te worden beschuldigd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een referendum lijkt democratisch, maar is het niet. Door middel van een referendum hebben Zwitserse mannen heel lang het actieve vrouwenkiesrecht tegengehouden. Je moet er ook niet aan denken dat er een referendum over herinvoering van de doodstraf of over het uitzetten van vreemdelingen zou worden gehouden. Met excuses aan de runderen citeer ik Bismarck, van wie ik geen aanhangster ben, maar die soms leuk uit de hoek kon komen: "Vox populi, vox Rindvieh".

    Zoals reeds eerder op dit blog is betoogd, gaat het niet om het ritueel slachten, maar om het onverdoofd slachten, ook van vissen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit slachten is primitief barbaars en hoort niet in een beschaafd land.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het referendum is een instrument met mankementen, zoals Desiree al zei. Het organiseren van de maatschappelijke discussie is het grote probleem. De democratie blijkt tekort te schieten in dit opzicht, dus is de roep om een referendum in ieder geval een duidelijk signaal. Dus, laat Barend's Wereld de barensweeen van nieuwe tijden inleiden. Verzin een list, Tom Poes! Om de meningen op een zinnige manier te peilen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als de aanwijzingen voor het ritueel slachten werden nageleefd, zouden de misstanden die aanleiding geven tot het voorstel voor een verbod hierop helemaal niet voorkomen. De geest van de religieuze wet wordt ofwel niet begrepen of veronachtzaamd door degenen die zich schuldig maken aan dierenmishandeling. Verdoving van dieren lijkt me met het oog op de consumptie geen goed idee. Maar als vegetarier zit ik daar niet mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dieren worden voor de slacht altijd verdoofd.

    Behalve bij ritueel...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het referendum zou de Partij voor de Dieren moeten (laten) organiseren (eventueel samen met de PVV.)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Als men kwaad doet uit religieuze overweging, onverschilligheid of uit "cultuur", dan dient men dit kwaad uit te roeien. Het heeft niets te maken met "vrijheid van meningsuiting" of discriminatie. De weg naar beschaving dient geplaveid te zijn met respect en mededogen en DIT moet de basis zijn! Een dier is een levend wezen en dient géén lijdend voorwerp te worden van religie, cultuur en andere waanzin. Vrijheid van geloof dient geweldloos te zijn tgenover ALLE levende wezens! Ik heb géén respect wanneer in een geloof of cultuur het mededogen geschrapt is!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Barend, zelfs als het om dieren gaat, kun je niet vertrouwen op de PVV. De Partij voor de Dieren en GroenLinks hadden een tekst uit het verkiezingsprogramma van de PVV gebruikt als motie tegen de bio-industrie. De motie werd niet door de PVV gesteund, die kennelijk de VVD en het CDA niet voor het hoofd wilde stoten.

    BeantwoordenVerwijderen