Respect voor dieren

woensdag 26 januari 2011

(verder) Tobben met Tobback


Ik moet zo vaak denken aan Louis Tobback, - de politicus die in het verleden naam gemaakt heeft in België, en daar nu van zijn oude dag geniet als burgemeester van Leuven.

De man is socialist en dat is misschien net zo erg als humanist. Deze lieden worden zo in beslag genomen door de lotgevallen van mensen dat ze voor andere stakkerds – dieren bijv. – totaal geen oog hebben.

Tobback is een flapuit, geen beste eigenschap voor een politicus. Zo zei hij vorig jaar dat de Nederlander die een stem uitgebracht heeft op de Partij voor de Dieren 'decadent' is. Brrrrrrr, heel vies. En dat zijn dan nog maar de kiezers. Wat te denken van de l e d e n van deze Partij?!

Is dit misschien eigenlijk een verkapte oproep om die Partij maar te verbieden??

***

Mijn buurman is een alleenstaande oudere man. Hij werkt al een aantal jaren niet meer en heeft verder kip noch kraai, hond noch kat. Maaaaaaaaaarr…………….hij heeft een auto!

Net een nieuwe, waar hij deze dagen steeds liefkozend mee in de weer is. Terwijl de actuele trend eerder naar kleine dan naar grote auto’s is, heeft hij gekozen voor een grote. Toen ik hem voor het eerst zag dacht ik even dat het een Hummer was, zo groot. Maar het is maar een Jeep. Buurman vindt het wel een veilige auto. Zijn eigen veiligheid, zal hij bedoelen.

En je kunt er natuurlijk ook in landen als Afghanistan prima mee uit de voeten.

Louis, z e g er eens wat van.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten