Respect voor dieren

donderdag 13 januari 2011

Partijcongres (ingezonden)

1. Het zint mij niet dat alleen leden die op het congres aanwezig zijn, mogen meestemmen. De partijleiding beroept zich in haar antwoord op de wet. Op PSP-congressen werd altijd de Internationale gezongen, waarvan het tweede couplet aldus begint: De staat verdrukt, de wet is logen.

Ik snap niet dat een partij als die voor de dieren, welke veel zaken die als normaal worden beschouwd terecht op losse schroeven zet, zich zo wettisch en gezagsgetrouw opstelt. Je hoeft niet onze regering omver te werpen en het is goed om je aan redelijke wetten te houden die mensen tegen elkaar beschermen en dieren tegen mensen, maar over wie er mogen meestemmen op het congres van een partij (in het verslag meermalen vereniging genoemd) heeft de wet geen moer te zeggen.

Toen iemand voorstelde het mensen die niet naar het congres konden gaan dan mogelijk te maken bij volmacht te laten stemmen, werd dit afgewimpeld onder verwijzing naar de statuten!

2. Mij viel op dat er weinig inhoudelijke discussies waren, maar dat er des te meer bestuurlijke kwesties aan de orde kwamen. Het lijkt wel alsof de partij belangrijker is dan dieren en mensen... Een gunstige uitzondering was de kwestie van de Noord-Zuidlijn, die immers door de PvdD in Amsterdam als het belangrijkste punt uit het verkiezingsprogramma was aangevoerd. De heer Van Lammeren zei: “Amsterdammers hebben nog niet zo heel veel op met dieren”. Ik wist al dat alle vogels voor Amsterdammers sijsjes waren, maar dit spant de kroon. Mijn conclusie is dat mensen die voor dieren opkomen, Amsterdam moeten boycotten.

3. Wel idioot dat de partijleiding een advocaat had meegebracht. Dat moet de oppositie binnen de partij dan voortaan ook maar doen!

8 opmerkingen:

  1. Voor een partijlid dat een congres niet heeft bezocht, is het onmogelijk uit het verslag op te maken wat er werkelijk is besproken. Waarom probeerden partijbonzen Esther uit te rangeren?Zelfs tegenover de eigen leden lijkt de partij net zo besloten als een homobar in Afrika.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er staat in het verslag dat Ton Dekker (bestuurslid) een uitvoerige toelichting heeft gegeven.

    En dat het bestuur het voorstel heeft overgenomen van de kandidatencie. (die de selectie gemaakt heeft).

    Verder staat er: 'Het uitgangspunt van het bestuur is dat de leden van de fractie een goed team moeten vormen.'

    Het congres heeft m.i. dan ook geen wijze beslissing genomen. De toekomst zal het leren.

    Wel valt op dat Marianne Thieme, als rechtstreeks betrokkene bij het conflict met haar collega, zoals altijd een dominante positie had, nl. zowel zitting had in de kandidatencie. als in het bestuur. Dat doet afbreuk aan de objectiviteit van de procedure en in zoverre kan ik begrip opbrengen voor de voorkeur van het partijcongres voor Esther Ouwehand.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat Ton Dekker precies heeft gezegd, staat niet in het verslag. Als men iemand eruit wil werken, wordt er altijd gezegd dat deze persoon niet in het team past.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Daarmee hoeft dat laatste nog niet onjuist te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Laten we blij zijn dat we een Partij voor de Dieren hebben en schei eens een keer uit met dat geflauwekuls!

    De beste stuurlui staan altijd aan wal!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoe onmondiger de burgers zijn, hoe groter de kans is op een dictatuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Teamgeest lijkt iets moois, maar gaat vaak ten koste van het individu.

    BeantwoordenVerwijderen