Respect voor dieren

donderdag 6 januari 2011

Dafne Westerhof

(Foto: Cecilia van der Drift)

.......in een geur van heiligheid.......

Dafne Westerhof

Dafne Westerhof mag wel de Moeder Teresa van de landbouwhuisdieren genoemd worden. Op haar landgoed genaamd ‘Het beloofde varkensland’ hoedt ze varkens en koeien, en houdt ze nog vele andere dieren. Het bijzondere is dat ze dat niet doet om ze vet te mesten en aan de slager te verkoper, nee deze dieren mogen bij haar oud worden en uiteindelijk doodgaan. Alsof het mensen zijn: ‘(non)human animals’. Pure filantropie en dat mag uniek genoemd worden.

Uiteraard moet ze veel kosten maken om dat allemaal in goede banen te leiden, de veearts is er kind aan huis. Op verschillende manieren genereert ze inkomsten. Je kunt de boerderij bijvoorbeeld op bepaalde tijden bezoeken voor een rondleiding, waarbij tevens gelegenheid is om de varkens te knuffelen, masseren e.d. Daarvoor vraagt ze een bescheiden vergoeding.

Als je een woordje van kritiek wilt formuleren op deze door een geur van heiligheid omgeven vrouw, moet je dus wel van goeden huize komen. Ik doe een poging. Want hoe voortreffelijk het werk dat ze doet ook is, - een echte voorvechter van dierenrechten is ze niet. Ik geef wat voorbeelden.

De ontsnapte stier. Uit het Arnhemse slachthuis ontsnapte vorige maand een jonge stier. Burgers die er getuige van waren mobiliseerden onmiddellijk organisaties en deskundigen om het dier te redden. Dat leek te gaan lukken totdat………. Dafne Westerhof zich ermee ging bemoeien. Zij liet zich kennen als een pure soliste en wenste met niemand samen te werken. Alle andere acties doorkruisend slaagde zij erin het dier van een chanterende slachthuisdirecteur los te krijgen en plaatste het op haar landgoed. Daar bleek ze niet in staat met het getraumatiseerde dier om te gaan. Al na drie dagen liet ze de veearts komen om het te laten afmaken….

(wordt vervolgd)


4 opmerkingen:

  1. Ja, je hebt zo van die mensen hé : ze boeken succes , krijgen dan een te groot ego en missen elke zelfreflectie; luisteren niet en weigeren iedere samenwerking met anderen omdat zij zich een God in het diepste van hun gedachten wanen.
    Arme stier.
    Smerig, Mevrouw Westerhof, smerig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dafne had voor mij in 2001 al afgedaan door haar uitspraken op het Malieveld bij een manisfestatie in Den Haag over 'goedwillende boeren' en 'dat we best vlees mogen eten' en DAT ten tijde van de massale ruimingen !

    De dieren die zo uitgebuit worden en werden in de veehouderij kunnen dat soort uitspraken en "steun" missen als kiespijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik waardeer Dafne haar inzet voor bepaalde dieren. Maar waar ze de plank steeds misslaat is dat ze denkt dat alleen zij 't het beste weet.

    Ze laat niet na om dierenrechtenactivisten zwart te maken en bemoeit zich ongevraagd met allerlei zaken mbt tot het plaatsen van dieren. Ze bewierrookt de biologische vee-industrie en denkt daarmee zieltjes te winnen bij de alles-eters. Want ze zou maar eens 'extreem' overkomen. Haar zelfingenomenheid vind ik telkens opnieuw weer afstoten.

    Ze waant zich de 'koningin der dieren', maar dat is ze niet. Ze is absoluut niet tegen het gebruiken en doden van dieren voor de smaakpapillen van de mensheid, en steunt de dieren niet als ze zich pro-circusdieren en pro-kerststallen met dieren openlijk uitspreekt.

    En ook in het geval van deze geredde stier meent zij zich weer overal mee te moeten bemoeien. Als ze in het belang van het dier had gedacht dan had het dier naar De Leemweg in Friesland gemoeten.

    BeantwoordenVerwijderen