Respect voor dieren

zondag 10 januari 2010

Gouden Rijst: de moraal

Een klein jaar geleden schreven 22 Britse en Amerikaanse onderzoekers een Open brief waarin ze het feit aan de kaak stelden dat kinderen tussen 6 en 10 jaar ‘gouden rijst’ te eten hadden gekregen, om te zien of ze er ziek van zouden worden. Teveel vitamine A is namelijk giftig.
Dit gebeurde in de VS en in China.

De 22 dames en heren waren ‘woedend’, ‘geshockeerd’, ‘het lijkt wel Nazi-Duitsland’, kortom: het schuim stond op de bekken.

Volgens de hoge moraal van professor X. en doctor Y. mag je geen experimenten met kinderen doen.

Wat was Syngenta, de producent, namelijk v e r g e t e n ?

Voordat het “de lippen van enig levend (menselijk) wezen mag passeren”, aldus deze 22 hogepriesters, DIENT HET EERST GEVOERD TE WORDEN AAN D I E R E N.

Kijk zo hoort het. Zo zijn onze manieren.

1 opmerking:

  1. Het is te gek voor woorden dat er van alles en nog wat aan voedsel wordt toegevoegd. Veelzijdige voeding zorgt ervoor dat je alles binnenkrijgt wat je nodig hebt. Als veganist moet je overigens wel een vit. B12-supplement innemen waarin ook foliumzuur zit. Dit is noodzakelijk voor de hersens en het bloed. Mensen die de anticonceptiepil en/of alcohol gebruiken, dienen rekening ermee te houden dat de "pil" en alcohol vit. B in het algemeen afbreken en rokers moeten bedenken dat door het roken vit. C wordt afgebroken. Het is beter vitaminegebrek te compenseren door voedsel dat veel van een bepaalde vitamine bevat. Vit. B12 kan echter alleen uit dierlijk voedsel zoals zuivel worden gehaald, zodat veganisten gedwongen zijn een supplement in te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen