Respect voor dieren

woensdag 3 februari 2010

Eerste Kamer: afschaffen

Mevrouw Westerveld is lid van de Eerste Kamer voor de PvdA. Ze was gisteravond te beluisteren in een discussie op Stand.Café
De afstandelijke manier waarop zij bij herhaling sprak over de 'kamer van reflectie' maakte mij in een flits duidelijk dat het meer dan tijd is om het staatsbestel op dit punt te herzien en zo snel mogelijk een eind te maken aan de folklore van de Eerste kamer.
Ik denk niet dat iemand kan volhouden dat de wetgeving zonder dit rariteitenkabinet aan kwaliteit zou inboeten. Komt bij dat wetgeving sowieso constant aan verandering onderhevig is: vernieuwing èn herziening.

Binnenkort krijgen we in de Eerste Kamer dus weer een palaver over het verbod op het houden van nertsen. Alsof iemand daarop zit te wachten.
Iemand gelooft toch niet dat er nieuwe gezichtspunten naar voren gebracht worden?!
En hoelang zijn we hier nu al niet mee bezig? Ik herinner me dat Brinkhorst (als minister) indertijd al een voorstel tot een verbod ingediend had toen kabinet-Balkende nr. zoveel ten val kwam. Inmiddels zijn we alweer tien jaar verder.
N.B. Een kwestie die slechts enige tientallen ondernemers aangaat...

Overigens siert het de PvdA dat ze - eindelijk - in de gaten krijgt dat er zoiets bestaat als (systematische) dierenmishandeling.

2 opmerkingen:

  1. M.Westerveld (PvdA)4 februari 2010 om 14:48

    "U zult zien dat er veel initiatieven over dierenwelzijn van onze partij af komen en dat het verband dat u legt tussen dierenwelzijn, onze manier van omgang met dieren en volksgezondheid daar wel degelijk gezien en serieus genomen wordt."

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De PvdA wil dat mensen die dieren ernstig mishandelen, langer de cel in gaan.

    Of het nu hun eigen dier is of dat van iemand anders, ze moeten maximaal drie jaar cel kunnen krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen