Respect voor dieren

donderdag 11 februari 2010

Artis Museumpark

Wie enigszins thuis is in de dierenwereld weet dat Artis een van de schandelijkste dierentuinen is die er in dit land zijn.

Een dierentuin hoort sowieso niet in een grote stad thuis – laat staan in het centrum ervan. Het is een bedroevend parkje niet alleen voor de dieren, maar ook voor de omwonenden die er alleen voor veel geld een wandelingetje kunnen maken. Het Vondelpark is groter (en gratis).

Vanavond verneem ik dat een zekere Bankgiroloterij er dan toch een (begin van) oplossing voor gevonden heeft. Als ik het tenminste allemaal goed begrepen heb. Ze schenkt 4,5 miljoen euro voor de bouw van weer een museum. Hoeveel gebouwen aan musea, restaurants, congresruimten, winkels en woningen er momenteel in deze ‘dierentuin’ staan – ik ben de tel kwijt. En dan laat ik de talloze sculpturen nog maar even buiten beschouwing.

Maar laten we het nieuwe museum positief benaderen. Want hoe meer gebouwen er op deze 14 ha gezet worden, hoe minder ruimte er overblijft voor de dieren. Dus die dieren moeten weg – daarover zijn Bankgiroloterij en ik het eens. Het moet een museumpark worden. Met alle accommodatie die daarbij hoort. Ik denk aan een hotel, met een grote parkeerplaats. Met casino en andere ontspanningsmogelijkheden, met appartementen voor het personeel, de verzorgers, enz. (Waarom immers zou alleen de directeur op het terrein moeten wonen? )

Op deze manier wordt Amsterdam-Oost een humane attractie rijker.

Image and video hosting by TinyPic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten