PvdD Vlaanderen is er even kort geweest, maar met een heel rare kerel als leider. Die had niets met dieren, wel met macht.
Is net zo snel weer neergegaan als opgekomen.
Dat is toch wel heel jammer, dat een samenwerking op dit gebied niet tot stand komt. Je zou zeggen dat de afstand toch geen bezwaar zou kunnen zijn.
Of is het juist te dichtbij?!
Is Vlaanderen / België een blinde vlek van Marianne Thieme?
Ik weet niet over wie je het hebt in dit artikel. Maar zo'n 10 jaar geleden is er wél eens een minuscule PvdD opgekomen bij de verkiezingen in het Antwerpse, dat waren wél dierenactivisten - het werd natuurlijk een grandiose mislukking. Persoonlijk geef ik liever een voorkeurstem aan een kandidaat die vegetariër is én bij stemming de zijde van de dieren kiest (zoals b.v. een Bart Staes van Groen! maar er zijn er nog)én die bovendien soviaal geëngageerd is; ik moet er niet van dromen b.v. te stemmen op een kandidaat die tegen euthanasie van terminaal zieke mensen, - die het vragen- , is.
BeantwoordenVerwijderen@ Maria: het klopt dat er uiteindelijk ook dierenactivisten mee op de kar zijn gesprongen, maar in eerste instantie ging het om een Belgische man uit het Antwerpse die zichzelf voorzitter noemde van PvdD Vlaanderen. Ik was toen goed op de hoogte omdat ik de ins en outs van die mensen zelf kreeg.
BeantwoordenVerwijderenDie kerel (eind veertiger die nog bij zijn moeder woonde) was een zonderling type (ontving bezoek in een zeer donker, afgelegen boerderij met alle luiken dicht) waar niemand nooit van gehoord had. Had helemaal niets met dieren! Hij at dieren, wist niets van dierenwelzijn laat staan dierenrechten. Hij werkte in NL ergens op kantoor waar hij het succes van de PvdD had gezien, en wilde graag zelf de politiek in en toevallig was dat dan de PvdD.
Die dierenactivisten die hebben nog geprobeerd te redden wat er te redden viel, maar die kerel was helemaal vol van zichzelf, kon niets vertellen over waar PvdD Vlaanderen voor stond, had niets op papier staan, persbericht vol fouten, kon alleen maar uitstamelen dat hij 'iets voor de dieren wilde doen', maar waarom dat kon hij niet zeggen. Hij had wel juridische de naam PvdD geclaimd, anders hadden ze die direct eruit geknikkerd.
Bio-industrie had hij nog nooit van gehoord bv.
Dat ze nog, zonder eigenlijk campagne te voeren, stemmen hebben opgehaald, was verbazingwekkend. Ze hebben een slechte persconferentie met als speerpunt: dieren in verzorgingshuizen, en voor ze rest hebben ze een paar ballonnen opgelaten ergens in Antwerpen.
Dus met zo'n soort type mens erbij is er nooit echt een goede, serieuze poging ondernomen voor een pvdd Vlaanderen.
ik heb het niet over die mij onbekende rare kwast uit het Antwerpse...
BeantwoordenVerwijderenEn die paar échte dierenactivisten (die ook ik persoonlijk ken/kende)die toen ''geprobeerd hebben te redden wat er te redden viel'' ... Ach, No comment.
Barends vraag is eigenlijk op de toekomst gericht: valt er niet iets aan te doen?
BeantwoordenVerwijderenSamenwerking zou toch in beider belang zijn, en vooral in dat van de dieren?
Ook de Nederlandse PvdD is maar met een handjevol mnsen begonnen en kreeg toen al snel de wind in de zeilen.
Het politieke 'klimaat' in België is toch anders dan in Nederland. Hier kunnen de bestaande dierenorganisaties veel meer voor elkaar krijgen bij de al bestaande politieke partijen. Daarbovenop komt dat de kiesdrempel waarschijnlijk niet zal worden gehaald in België.
BeantwoordenVerwijderenIn vergelijking met Nederland met al zijn tientallen dierenorganisaties, een DB met zijn tienduizenden leden etc. wil ik zelfs stellen dat het op het gebied van dierenwelzijn wellicht beter gesteld is dan in NL. Met uitzondering van asieldierenbeleid. Er zijn wethouders van dierenwelzijn, er zijn tientallen gemeentes die geen circussen met wilde dieren meer op hun grondgebied willen, er zijn dierenwelzijnsraden waar dierenorganisaties in zetelen etc.
Zelf ben ik overigens wel een voorstander van een PvdD Vlaanderen.
Vergeet ik nog te vermelden dat Vlaanderen een sterke vegetarische beweging kent (EVA) ivm Nederland.
BeantwoordenVerwijderenPvdD Vlaanderen : de kiesdrempel zal niet gehaald worden en het zijn dus gewoon verloren stemmen; maar bovendien, als gevolg van het afsnoepen van voorkeurstemmen, berokken je intussen ook nog eens schade aan de reeds 'gevestigde' politiekers/kandidaten, die zich binnen hun partij, en in het parlement, te gelegener tijd, inzetten voor dieren. En afgezien van het sociaal engagement dat ook nog eens een rol speelt, wat mijzelf betreft. Nee, ik zou niet meewerken/stemmen voor een PvdD Vlaanderen. Ik ben voorstander van een vijfde colonne :))
BeantwoordenVerwijderenKiesdrempel(5%)is een serieus probleem maar niet alleen voor Vlaamse PvdD: voor alle nieuwkomers. Coalitievorming is misschien een antwoord.
BeantwoordenVerwijderenEen Vlaamse PvdD legitimeert (en stimuleert) politici van andere partijen tot diervriendelijke standpunten. We zien die beweging ook in Nederland.
PvdD Nederland kent wel degelijk ook een sociaal engagement. Zie daarvoor (o.a.) de verschillende partijgrogramma's op www.partijvoordedieren.nl
Dat gaat voor NL wel op, Barend. In NL is de PvdD zoals ze zelf zo vaak zeggen ' de haas in de marathon'
BeantwoordenVerwijderenMaar in België zijn er veel meer diervriendelijke, politieke initiatieven op gemeentelijk en federaal niveau dan in NL.
En die gaan van Groen! tot de Open VLD.