Respect voor dieren

dinsdag 13 april 2010

Partij voor de Dieren: de kritiek (vervolg)

@Alex: Het is lastig discussiëren over personen, maar ik waag een poging. Wat je zegt over Esther Ouwehand – daar ben ik het mee eens. Ook zij was een onbegrijpelijke keus. Geen brokkenmaker gebleken gelukkig, maar is daar niet alles mee gezegd? Kennelijk was het belangrijkste selectiecriterium:  niet MT voor de voeten lopen.

Jonas kreeg op AT5 drie minuten spreektijd. Na afloop zei de interviewer: “Ik heb het woord 'd i e r' helemaal niet gehoord.” Pijnlijker kan het niet gezegd worden.

Ik denk dat je primair kandidaten moet kiezen uit je achterban; leden met enige politieke / bestuurlijke ervaring hebben daarbij in beginsel de voorkeur. Niet de baantjesjagers begunstigen – en al helemaal niet de familie en vrienden - maar de veldwerkers. De mensen die het veld van a-z kennen, die evt. een naam te verliezen hebben.
Je moet voorkomen dat je je achterban van je vervreemdt. Leden gaan niet enthousiast de straat op, plakken en folderen, etc. voor onbekenden.

De Partij resp. de Keuzecie. is hierin m.i. niet geslaagd.
Zij had a c t i e v e r moeten werven (want geschikte mensen zijn er wel degelijk).
N.B. Ze heeft in ieder geval wel een poging gedaan; dat verklaart dat er ineens - tot ieders verbazing - allerlei namen opdoken van het CAS: Comité Antistierenvechten.

Ik begrijp dan ook niets van je opmerking:
“Ik ga er dan vanuit dat de commissie die de lijsten opstelt dit zorgvuldig doet en wel gewoon personen daar neerzet die niet zomaar weglopen en zekerheid bieden, naast dat ze de kwaliteiten hebben om op politiek niveau goed daar te staan.”

Die veronderstelling mist elke grond.

5 opmerkingen:

  1. @Barend:

    "@Alex: Het is lastig discussiëren over personen, maar ik waag een poging. Wat je zegt over Esther Ouwehand – daar ben ik het mee eens. Ook zij was een onbegrijpelijke keus."

    Nou voor mij niet, dat is niet mijn conclusie. Ik wist wel dat ze een goede was.

    "Kennelijk was het belangrijkste selectiecriterium: niet MT voor de voeten lopen."

    Ik kan niet exact weten welke tactiek er is gespeeld, maar persoonlijk vind ik ook niet dat je te afhankelijk moet zijn van 1 gezicht. Dus daar ben ik niet echt voor. Ik zou graag alle gezichten binnen de partij breder gepresenteerd zien. Dus idd niet alleen Thieme.

    "Jonas kreeg op AT5 drie minuten spreektijd. Na afloop zei de interviewer: “Ik heb het woord 'd i e r' helemaal niet gehoord.” Pijnlijker kan het niet gezegd worden."

    Maar dat zit denk ook een beetje in de tactiek. En zijn er ook delen uitgeknipt?

    Volgens mij werd de pvdd ook breder gepresenteerd in de gemeenten. Of dat handig was weet ik ook niet.

    Maar het interview vond ik kundig en hoe die overkwam was m.i. ook goed.

    Ik ben eens met jouw profiel van een kandidaat, maar ik maak alleen opmerking erbij dat als er niet zo een kandidaat is, dat je dan toch net even links of rechts van die lijn moet kijken. (vind wel dat Jonas iemand uit de achterban is trouwens)

    Persoonlijk vind ik ook dat elke kandidaat toch eigenlijk wel vegetarier moet zijn.

    "(want geschikte mensen zijn er wel degelijk)."

    Ik hoop dat deze zich dan volgende keer actief gaan aanmelden of inmiddels gedaan hebben voor de lijst.

    "Die veronderstelling mist elke grond. "

    Ik ga graag uit van de goedheid van de mens, hoewel ik wel kritisch volg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Alex:
    Inderdaad: ik vind dat vertegenwoordigers van de Partij (minimaal) vegetariër moeten zijn.
    Jammer dat die eis thans niet gesteld wordt.
    (In dit opzicht ben ik van mening veranderd.)

    Voor vertegenwoordiging in de Tweede Kamer moet je de absolute top hebben. Specialisten.
    Met alle respect: de Partij is daar niet in geslaagd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Paul van Deursen30 maart 2010 om 11:32

    Het speerpunt Noord-Zuidlijn bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam heeft menige voormalige kiezer van de pvdd verbaasd. De actie met de verklede priester bij de Noord-Zuidlijn heeft n.m.m. een zetel gekost. Daarover heb ik slechts plaatsvervangende schaamte en verbijstering gehoord.
    Maar bij de Europese verkiezingen hadden de vrijwilligers in Amsterdam het zoooooooo slecht gedaan!!! Er moest nodig een nieuwe wind waaien. Het is geen geheim, dat ik nogal pissig ben op het partijbureau en de STASI-zusjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Verklede priester? Als er kritiek wordt geleverd op de Zevende Dagsadventisten, is Leiden in last, maar het katholicisme belachelijk maken mag zeker wel. Ik dacht dat de PvdD godsdienstig neutraal was, zodat iedere dierenliefhebber zich er thuis moet kunnen voelen. Enfin, die actie van de verklede priester zal wel door atheïsten zijn uitgevoerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De priester was volgens mij Harry Voss.

    BeantwoordenVerwijderen